x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Nina Brumusila

Astazi e ziua ta... - Nina Brumusila

13 Aug 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Nina Brumusila

De aproape 20 de ani "se joaca" creand decoruri si costume de teatru. Aproape toate scenele bucurestene i-au simtit pasiunea pentru arta decorurilor. Duminica este ziua de nastere a scenografei Nina Brumusila.

"In viata nimic nu este intamplator"

De aproape 20 de ani "se joaca" creand decoruri si costume de teatru. Aproape toate scenele bucurestene i-au simtit pasiunea pentru arta decorurilor. Duminica este ziua de nastere a scenografei Nina Brumusila.

"Primesc noul an cu mult optimism si cu incredere. In general, sunt o fire optimista. Mi-aduc aminte cu mare placere de majorat, cand am avut unda verde de acasa, parintii mi-au permis sa-mi sarbatoresc ziua la 2 Mai, la mare. A fost extraordinar, a fost cea mai frumoasa aniversare a mea. A fost o nebunie! Si ceilalti ani au trecut cu bine peste ziua aceasta, dar, in general, prietenii mei erau plecati in vacanta, nu prea aveam un program comun, fiind in miezul verii. Cred ca este inevitabil sa simti ca timpul trece mai repede de la o vreme, dar toate modificarile astea sunt atat de firesti, incat nici nu le acord prea multa importanta, m-as ingrozi, pentru ca trec prea repede anii si viitorul e destul de sumbru, nu? Eu, fiind o fire foarte optimista, n-am acordat asa o gravitate trecerii anilor. Daca as putea sa ma intorc in timp, as schimba cate ceva in viata mea de pana acum, nu pot sa spun ca as face acelasi gen de lucruri. Poate ca as face lucrurile care mi-au adus mult bine si multumire, dar lucrurile de care m-am izbit si care m-au impiedicat cumva sa fiu libera le-as evita. Ca profesie, cu siguranta ca as face aceeasi meserie. Pe plan personal as fi vrut, daca ar fi sa o iau de la capat, sa am trei copii. Cel mai important lucru pentru orice om este copilul, fetita mea este sufletul meu. Cred ca drumul meu de pana acum n-a fost intamplator, nimic nu este intamplator. Toate cadourile primite de ziua mea au fost frumoase. Si o floare, la un moment dat pentru mine a fost cel mai frumos cadou primit, ca si un obiect mai valoros. Depinde de conjunctura, cum l-am primit, de la cine. Pe mine m-a fascinat intotdeauna un spatiu de imagine, de mica am urmat cursuri de arta plastica. Intr-adevar, oscilam intre pictura de sevalet si artele decorative, dar, cand am dat admiterea, care era crunta, la Academia de Arte Plastice, m-am gandit sa revin la vechea mea pasiune a decorarii spatiului, a costumelor si am intrat din prima la Sectia de scenografie. Sunt acum la varsta la care ma simt in deplinatatea fortelor mele in ceea ce priveste profesia mea; am ajuns la o anumita maturitate, sunt stapana pe mine. Imi doresc sa ne bucuram si sa avem pacea noastra interioara fara de care nu putem sa devenim liberi in ceea ce priveste creatia noastra."

ALEGERE
"Pe mine m-a fascinat intotdeauna un spatiu de imagine, de mica am urmat cursuri de arta plastica. Intr-adevar, oscilam intre pictura de sevalet si artele decorative, dar, cand am dat admiterea, care era crunta, la Academia de Arte Plastice, m-am gandit sa revin la vechea mea pasiune a decorarii spatiului, a costumelor si am intrat din prima la Sectia de scenografie" - Nina Brumusila, scenograf

×
Subiecte în articol: calendar