x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Ricky Dandel

Astazi e ziua ta... - Ricky Dandel

30 Sep 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Ricky Dandel

Pentru renumitul cantaret Ricky Dandel, fiecare an vine cu alte experiente, surprize, lucruri interesante, noi provocari. Astazi, solistul implineste 53 de ani.

"Noi impliniri, dar si noi obstacole..."

Pentru renumitul cantaret Ricky Dandel, fiecare an vine cu alte experiente, surprize, lucruri interesante, noi provocari. Astazi, solistul implineste 53 de ani.

"Fiecare an pentru mine este incarcat cu multe surprize. Trecerea timpului nu ma sperie, fiindca o data cu fiecare an acumulez experienta, se intampla lucruri interesante in viata mea si vin noi impliniri, dar si noi obstacole pe care trebuie sa le trec. Asta e o incercare care mie imi face o placere deosebita. Astazi o sa sarbatorim aici, in Germania, mai intai in familie, apoi o sa chefuim cu un grup restrans de prieteni. In 1995, am fost impreuna cu fiul meu, Elvin, la Festivalul International de la Cairo si acolo el a cantat piese pe care eu le-am scris, am avut o orchestra mare, simfonica, un spectacol intr-adevar feeric. Seara, dupa ce totul se terminase, Elvin castigase premiul, eram cu totii foarte fericiti. La un moment dat, pe la ora 23:00, absolut intamplator, cineva aduce vorba si pomeneste data: 30 septembrie. Pur si simplu, in toata nebunia aceea, chiar uitasem de ziua mea de nastere, nu mi s-a mai intamplat niciodata. Cand am realizat, am comandat sticle de sampanie si ne-am incins la un mare si frumos chef. Pentru mine meseria este mai importanta de multe ori decat viata particulara. Fara sa ma gandesc foarte mult, cea mai mare satisfactie a vietii mele este fiul meu, care are 23 de ani. Si el este cantaret, compozitor, actor si un pianist foarte, foarte bun. Atunci cand eu cant, nu am varsta, ma simt exact ca la 15 ani, e un elixir, cred ca nici un drog nu si-ar face efectul mai tare asupra mea asa cum actioneaza muzica. Imi da niste trairi deosebite si oamenii simt acest lucru, publicul nu poate fi inselat cu povesti, ei simt foarte clar daca tu esti sincer sau nu. Cred ca asta a si fost secretul longevitatii mele artistice. Am debutat la 14 ani la televiziune si uite ca au trecut niste ani si simt ecoul care vine din sala, de la oameni, cu aceeasi prospetime. La 14 ani mi-am luat cortul in spinare si m-am dus la Bucuresti. Mi-am zis ca vreau sa devin cantaret. Nu am dat foarte tare din coate, oamenii m-au cautat, compozitorii mi-au dat piese... Bunica mea mi-a cumparat prima chitara, a fost practic sponsorul meu muzical la varsta de 14 ani. Totodata mi-a dat un sfat foarte bun, a zis: «ocupa-te, canta, e minunat, foarte bine, dar fa-ti si o meserie serioasa!». Am urmat Facultatea de Litere, am absolvit-o si am fost in paralel si profesor, ceea ce fac si in prezent in Germania. Sunt muzician si profesor, iar in acest an o sa-mi sustin examenul de doctorat in literatura americana."

STARE
"Atunci cand eu cant, nu am varsta, ma simt exact ca la 15 ani, e un elixir, cred ca nici un drog nu si-ar face efectul mai tare asupra mea asa cum actioneaza muzica. Imi da niste trairi deosebite si oamenii simt acest lucru, publicul nu poate fi inselat cu povesti, ei simt foarte clar daca tu esti sincer sau nu. Cred ca asta a si fost secretul longevitatii mele artistice" - Ricky Dandel, interpret

×
Subiecte în articol: calendar simt