x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Sebastian Papaiani

"Astazi e ziua ta..." - Sebastian Papaiani

25 Aug 2004   •   00:00
"Astazi e ziua ta..."  -  Sebastian Papaiani

Copiii il cunosc din filmul "Pacala", maturii, din "Un suras in plina vara". Astazi, il vom cunoaste pe omul Sebastian Papaiani la implinirea varstei de 68 de ani. La multi ani!

„Eu sunt un nume propriu!"

"Intr-o zi m-am urcat intr-un taxi si, inainte de a deschide gura sa glasuiesc, soferul nu s-a uitat la mine. Cand am vorbit m-a recunoscut dupa glas. S-a uitat la mine si a zis: "Vai Doamne, ce ati imbatranit!". In timpul asta era sa rupa parasolarul sa vada cat am imbatranit. Pentru mine nu inseamna nimic un an in plus.

Inca nu a venit momentul sa ma vait de plusuri de an. Cred ca atunci n-o sa mai primesc nici un telefon. Ziua de nastere o voi face in tranzitie, cine vine, vine, cine nu, dar, n-am cumparat nimic de-ale gurii, nici de-ale bauturii. Imi place ca ziua mea sa fie in grupuri mici, nu-mi plac petrecerile cu pompa. Nu inseamna mare lucru, e inca un an in plus. La 25 de ani trecerea timpului nu am simtit-o decat pe calendar. Acea trecere a timpului incepi sa o simti biologic. Durerea inseamna varsta, altceva nimic. O implinire a unei varste pentru mine nu inseamna decat sa ne intalnim cu prietenii, cu cunoscuti, cu rude - daca putem. Cat mai putini, nu asa la gramada, pentru ca atunci inseamna ca faci fedeles. Imi amintesc de ziua de nastere pe care am tinut-o la Palatul Elisabeta. Acolo, ziua mea s-a pierdut in ceata unei istorii, in patul care era asezat intr-o camera pe unde trecuse si un glont. Deci, istoria zilei mele se disipase din cauza unui loc in care istoria zacea sau era ascunsa de cine trebuia sa o ascunda. E bine sa-ti faci ziua de nastere undeva unde nu e umbra, ca toata lumea sa se concentreze pe tine. Daca ai intrat in conul ala de umbra, oamenii vin, beau, mananca, saruta femeia cea mai frumoasa si pe tine te uita. Cate dorinte nu am... Prima dorinta, una irealizabila, e totusi in perspectiva. Cum bagi un dolar in pamant sa-ti creasca un pom plin cu dolari? Pentru ca asta s-a intamplat, mie nu. Cum sa fac sa cumpar cartofi de 5.000 de dolari din Polonia si sa-i vand aici si in trei zile sa-mi fac un "ranch", cu cai, cu masini. La asta ma gandesc desi sunt mai modest. Realizarea mea este viata mea. Am stiut sa-mi traiesc viata. Eu sunt un nume propriu! De ziua mea imi voi pune intr-o jardiniera de pe balcon o moneda de un euro. O sa vad daca din metal incolteste, infloreste si da rod. Am un regret, dar oare puteti sa-l scrieti? Ei, bine: ca n-am fost femeie sa regulez cativa sefi!".

REMEMORARE

"Ziua mea s-a pierdut in ceata unei istorii, in patul care era asezat intr-o camera pe unde trecuse si un glont"

SFAT

"E bine sa-ti faci ziua de nastere undeva unde nu e umbra, ca toata lumea sa se concentreze pe tine" - Sebastian Papaiani, actor
×
Subiecte în articol: calendar