x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Serban Ionescu

"Astazi e ziua ta..." - Serban Ionescu

22 Sep 2005   •   00:00
"Astazi e ziua ta..." - Serban Ionescu

Pentru el actoria e un mod de a descoperi viata, de a aduna intr-un singur om "o gloata de oameni". Serban Ionescu implineste maine 55 de ani.

"La varsta asta nu arat a om batran"


"Primesc noul an ca pe-o palma, dar nu stiu daca e de rectificare sau de incurajare. Ar trebui sa imi dau seama, dar o las suspendata in ideea ca probabil, daca Bunul Dumnezeu o vrea, o sa primesc nenumarate palme in continuare. Nu as putea sa schimb sumarul zilei de maine pentru ca de vreo doua luni repet la National in «Inima de caine», pauzele la repetitii sunt foarte scurte si nu cred ca mi-as putea permite nici bauturi fara alcool, nici baclavale, nici piscoturi, nici sampanie cu gust de trandafir... E o zi plina la noi, mai ales ca se apropie si premiera. Seara, dat fiind ca a doua zi avem treaba, nu ne permitem ceva dionisiac, o sa ma rezum la un tort cu prietenii la Teatru.

De cand incepi sa constientizezi anii care trec te gandesti «Ba, oi ajunge la 50?». Timpul nu mi-a fost dusman, pot sa spun ca mi-a fost partener, a avut grija de mine, poate eu de multe ori l-am lasat in urma, l-am uitat pe sub o masa, pe sub un scaun, pe sub un pat, printr-o gradina, undeva intr-un loc in tara asta sau aiurea prin lumea asta mare, dar mi-a fost un partener bun. Urme adanci nu a lasat asa, sunt un om de 55 de ani dar nu arat. Asta e uimirea si bucuria prietenilor mei. La varsta asta nu arat a om batran.

Satisfactii in viata sunt multe, pe unele le treci cu vederea, vrei sa ajungi la ele si nu le apuci, altele nu te satisfac pe deplin. Din anul care se incheie maine, poate parea ciudat, cea mai mare realizare e ca am reusit sa fac cu familia un concediu superb, s-au reasezat in familie foarte multe relatii, pe unele le-am imbunatatit, au aparut relatii noi, lucruri care te bucura in tot felul, si sufleteste si iti ofera un confort care face bine. Un foarte bun prieten de-al meu care acum e prin America mi-a spus acum vreo 26 de ani: «Pelicane, ai grija ca viitorul tau e in trecut!». E un paradox, stiu ce inseamna, l-am studiat. Nu va spun semnificatia ca ar disparea farmecul.

N-am luat decis sa ma fac actor dintr-o exhuberanta adolescentina, mi-a placut mie modul asta de a descoperi viata, vorba unui prieten de-al meu: «In tine nu e numai un singur om, e o gloata de oameni». Imi doresc sa am liniste, sa am echilibru sa pot sa le fac pe toate si sa am umor, totdeauna cu umorul am depasit foarte multe crize sau etape nasoale."

×
Subiecte în articol: calendar