x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Stefan Banica Jr.

"Astazi e ziua ta..." - Stefan Banica Jr.

18 Oct 2004   •   00:00
"Astazi e ziua ta..." - Stefan Banica Jr.

Cel mai bun sfat pe care l-a primit a fost de la tatal sau care i-a spus ca actoria inseamna fixare si masura. A cantat pentru prima data "in public" la trei ani, in tramvai. Tatal sau i-a spus atunci sa nu cante niciodata pe gratis. De atunci, a avut 24 de roluri in filme si piese de teatru si a lansat sase albume de muzica. Stefan Banica Jr. implineste astazi 37 de ani.

"As vrea ca in sufletul meu sa raman tot copil"

"Nu pot sa spun neaparat in cuvinte ceea ce inseamna un an in plus, dar stiu ca, cel putin teoretic, si incerc sa aplic asta si in practica, fiecare varsta are frumusetea ei si, daca anii trec, eu as vrea ca in sufletul meu sa raman tot copil. Asta e un lucru foarte frumos si, deocamdata, cred ca reusesc sa-l fac. Am avut un concert la Iasi si nu mi-a ramas timp pentru pregatirea aniversarii, dar pot sa va spun ca, in astfel de momente, imi place sa fie cat mai multa intimitate; nu am invitati din interes, am oameni cu care ma cunosc de ani si ani si care, an de an, sunt prezenti cand e vorba de o petrecere de ziua mea. Daca stau sa ma uit inapoi acum, cu fiecare aniversare am niste flash-back-uri, niste momente de care imi amintesc.

Chiar de ziua mea, cand am implinit sase ani, am primit cadou un ceas de la mama mea; era foarte frumos si in acel moment ma simteam barbat. Atunci imi spuneam: ‹‹Doamne, cand o sa am si eu 20 de ani, cand va fi acea zi?››. Spuneti si voi cati ani au trecut de atunci…

Timpul trece foarte repede, nu realizezi cand a trecut; important este sa poti sa-ti traiesti viata din plin, indiferent de varsta. Eu cel putin asa ma gandesc, si cred ca este cea mai importanta definitie pentru mine.

La 20 de ani eram inca in perioada ceausista, libertatile erau destul de restranse si atunci ma bucuram de ce puteam sa imi permit, nu existau posibilitatile de astazi. Sansa mea era ca deja faceam spectacole, lumea ma cunostea cat de cat. Circulam mult la filmari... Lucrul asta a fost foarte folositor si practic mi-a umplut timpul si viata.

In primul rand imi doresc sa fiu sanatos, sa pot sa am grija de copilul meu, sa stau langa el, sa vad cum creste si dupa aia vom vedea... Deocamdata asta este important! Daca stai si te gandesti: "Doamne, ce misto e sa ai 20 de ani!", poate ti-ai dori o alta varsta.

Cine nu ar vrea sa aiba 20 de ani? Insa varsta pe care o am este o varsta a responsabilitatii si a maturitatii artistice si, pentru ceea ce fac eu, pentru meseria mea, consider ca este o varsta a implinirilor, a realizarilor, a unor vise din adolescenta, a unor lucruri pe care ti le-ai dorit, a unor roluri pe care voiai sa le joci… Sunt OK, ma simt OK!"
×
Subiecte în articol: calendar