x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Teodora Enache

"Astăzi e ziua ta..." - Teodora Enache

29 Sep 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Teodora Enache
Sursa foto: BOGDAN IURASCU/

In preajma momentului aniversar zboară. Zboară intre două concerte şi, in acelaşi timp, zboară in lumea ei interioară... Celebra interpretă de muzică jazz Teodora Enache implineşte măine 40 de ani. La mulţi ani!

In preajma momentului aniversar zboară. Zboară intre două concerte şi, in acelaşi timp, zboară in lumea ei interioară... Celebra interpretă de muzică jazz Teodora Enache implineşte măine 40 de ani. La mulţi ani!

"La această cumpănă a anilor mei, propun o intălnire intre Teodora Enache, omul de pe scenă, şi Teodora Enache, omul din spatele scenei. Amăndouă ţin cărmele aceleiaşi bărci, pe care o conduc impreună, eheheh... cine ştie de cănd? Unde şi căt de bine reuşesc să se intălnească la acest moment din viaţa mea?... Mă uit la ele şi nu reuşesc din prima să le deosebesc... La fel de surăzătoare, la fel de puţin interesate de artificii, de modă, la fel de spontane şi de emotive... Se făstăcesc, răd cu poftă, gafează in aceeaşi manieră. Amăndouă iubesc jocul: una pe scenă, sub lumina reflectoarelor, cealaltă, desculţă pe pămăntul reavăn, inconjurată de fiinţe libere, pure, de natură, de aer proaspăt. Amăndouă sunt curajoase şi iubesc provocările, dar au nevoie de armonie, de iubire, de frumos. In lipsă, se străng ca un arici şi li se face ingrozitor de frig... Dar cu repeziciune, cu foame de lumină, caută partea insorită a străzii. Fiecare vrea să inveţe continuu! Şi cum află ceva, o invaţă imediat şi pe cealaltă... Şi amăndouă cresc in acelaşi timp.

Incet-incet, au inceput să guste impreună micile bucurii. O ingheţată de ciocolată atăt de răvnită de una din ele, dar atăt de rece pentru gătul şi vocea celeilalte, a devenit brusc prilejul unei intălniri scurte in care chicotesc vesele şi libere... O seară pe tocuri, inconjurată de bliţuri şi de mulţimea curioasă de oameni, atăt de dorită de una şi atăt de stănjenitoare pentru cealaltă, a devenit un bun prilej in care se pot ţine de braţ şi se pot susţine... Studiul fără de care una nu poate funcţiona, fiinţele dragi fără de care cealaltă nu işi poate inălţa sufletul...

Au invăţat că a imbătrăni este o lecţie-şansă pe care trebuie să o trecem cu toţii. Astfel, au puterea să se uite cu ghiduşie la fiecare rid care apare şi ştiu că fiecare vine cu o poveste... Poveste care căntăreşte in gramaj pe tărămul sufletului... Şi tare s-au mai distrat cănd artista, la un interviu pentru o revistă de mare succes, a trimis acasă echipa care se ocupa de look-ul ei, care ar fi trebuit să «estompeze» toate imperfecţiunile... Da, ea (sau poate una din ele, căci intre timp işi şi şoptesc una celeilalte, se inspiră, au devenit una) i-a trimis acasă, zicănd că ea e adepta Vieţii, iar Viaţa nu e niciodată perfecţiune... Şi că e măndră de fiecare poveste care «apare» pe chipul ei... Şi ce frumos le cănta apoi pe scenă...

Da, facem 40 de ani!! Cel mai frumos cadou pe care l-aş putea primi este să pot invăţa să imi cresc puterea de a iubi!!!"

×
Subiecte în articol: calendar