x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Victor Rebengiuc

"Astazi e ziua ta..." - Victor Rebengiuc

08 Feb 2005   •   00:00

9 februarie 2005
Pe scena sau pe ecran, in drama sau comedie, activitatea sa a fost rasplatita de-a lungul timpului prin cele mai prestigioase premii acordate actorilor. De curand, a fost declarat actorul anului 2004, alaturi de Maia Morgenstern. Victor Rebengiuc implineste maine 72 de ani.

"Timpul nu prea mai are rabdare..."

"De la o vreme incoace, cum zicea Marin Preda, "timpul nu prea mai are rabdare" si mi se pare ca e adevarata chestia asta. Un an in plus este pur si simplu un an in plus, un an mai putin de trait. In ceea ce ma priveste, se vede marginea pamantului mai aproape. Ziua de maine, cand imi sarbatoresc ziua de nastere, o voi petrece muncind, ca am repetitii de dimineata pana seara si cu asta ma ocup. Nu ma trece absolut nici o stare fata de aceasta zi, este una obisnuita, este ziua in care am aparut pe lume, nu am nici un fel de merit in privinta asta, nu a fost optiunea mea, m-am trezit in mijlocul evenimentelor, si cu asta gata! A trebuit sa tin seama de ce se intampla si sa actionez in consecinta. Daca ar fi sa-mi amintesc o aniversare mai deosebita, ar fi cea de la implinirea varstei de 60 de ani, cand au fost foarte multi oameni alaturi de mine si mi-au spus vorbe frumoase, ceea ce mi-a facut o mare placere. De ziua mea nu am nimic special sa-mi doresc decat sa mearga lucrurile spre bine. Singurul plan care mi-l fac e sa fiu sanatos, si asta nu numai de ziua mea, ci incepand cu fiecare dimineata in care ma trezesc. Sunt un om normal... Veti vedea pe pielea voastra ca inaintarea in varsta e o povara, dar nu-mi doresc sa ma intorc in timp, nu-mi sta in putere si nu am fantezii de genul asta. Stiu ca viata trebuie traita si asta e!

Nu am nici un fel de regret din anul ce se va incheia maine, nu mi-am dorit altceva decat ceea ce s-a intamplat si nici nu-mi doresc de obicei; nu am planuri dinainte stabilite pe care sa le indeplinesc. Am avut bucurii artistice si asta m-a multumit. Realizarea cea mai mare a anului trecut ar fi faptul ca am avut premiera cu filmul "Nicki Ardelean, colonel in rezerva" in regia lui Lucian Pintilie, film care peste tot a fost foarte bine apreciat si lucrul asta m-a bucurat, mi-a facut mare placere".

×
Subiecte în articol: calendar