x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Zoia Alecu

Astăzi e ziua ta... Zoia Alecu

de Ramona Vintila    |    09 Ian 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Zoia Alecu

Îndrăgita cantautoare Zoia Alecu îşi sărbătoreşte mâine ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

“Iubesc muzica... Dacă nu iubeşti muzica cu adevărat, cu patimă nu iese un lucru de calitate. Este un har divin, un har cu care te înzestrează bunul Dumnezeu. Nu cred că este voie să tratezi altfel decât cu dragoste acest segment. Arta în general. Dezamăgiri am în clipa în care văd că printre artişti există oameni cu suflete urâte... Atunci mă declar dezamăgită, pentru că nu mi se pare normal ca un suflet urât să întineze scena. Sau cei care păcălesc publicul, care se prefac că ar face ceva pe scenă. Publicul mai poate fi şi păcălit, din păcate. Satisfacţii am avut cu duiumul... Eu scriu de când aveam nouă ani. Poate unii ar fi tentaţi să spună: «Eh, nu se vede!». Dar am şi foarte multe scrieri pe care le ţin pentru sufletul meu. Nu am găsit niciodată timpul necesar să pun ordine în ele. În muzică... compun. Sunt două daruri extraordinare, care îmi umplu sufletul de bucurie, şi nu e puţin lucru, oricât de mari ar fi fost dezamăgirile vreodată în viaţa mea. Întotdeauna m-am regăsit în segmentul de creaţie, de interpretare. Nu o să mă vadă niciodată cineva cântând doar de dragul de a mă afla în treabă. Eu, când cânt, cânt cu totul… Pot să spun că mi-am îndeplinit toate visurile, chiar dacă mai târziu decât mi-aş fi dorit. De câteva ori am spus... în sfârşit, mi s-a întâmplat chestia asta pe care am aşteptat-o de-o viaţă. Îmi face plăcere să spun că lucrurile venite la o vârstă matură au o altă greutate. Le înţelegi altfel. Eu zic că le percepi cu mai multă profunzime. Poate că, dacă aş fi scos un album de autor acum zece ani, nu aş fi avut aceeaşi bucurie, aceeaşi experienţă. Fiecare lucru are timpul său de a ieşi la lumină. Am învăţat un lucru de-a lungul vieţii: să nu dau vina pe altcineva sau pe altceva. Dacă nu mi-a ieşit un lucru la un anume timp am învăţat că vina este numai şi numai a mea.

Îmi doresc ca albumul pe care îl voi lansa în a doua jumătate a acestei luni să fie foarte bine primit de public în primul rând, apoi de cei de specialitate. Sper să fie în felul acela pe care eu îl aştept. Vreau să fie promovat aşa cum se cuvine, pentru că primul nu a fost cine ştie ce promovat. A fost şi primul meu album şi reîntoarcerea mea la prima dragoste: folkul, după 20 de ani de cântat în trupă.

În final vreau să-i mulţumesc din suflet lui Marius Tucă, pentru că a repus muzica folk acolo unde îi este locul. A făcut enorm pentru noi, cei care cântăm muzică folk. Îi rog pe cei de la Jurnalul Naţional să-mi stea alături, aşa cum mi-au stat şi până acum, pentru că nu poate să fie decât extraordinar de frumos şi de bine să vă am alături!”

×
Subiecte în articol: calendar