x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Cesaria Evora

Omul zilei: Cesaria Evora

19 Oct 2010   •   00:00
Omul zilei: Cesaria Evora
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Cântăreaţa Cesaria Evora şi-a încheiat vizita în România cu ocazia celor două concerte susţinute la Braşov şi la Bucureşti. Artista a primit cu acest prilej şi titlul de Ambasador Onorific al Capitalei din partea Primăriei Muncipiului Bucureşti.

În vârstă de 68 de ani, cântăreaţa şi-a reluat turneul de promovare a albumului "Nha Sentimento", lansat în 2009, după ce a sufe­rit în luna mai o intervenţie chirurgicală pe cord deschis.

Cesaria Evo­ra, supranumită "Diva desculţă", a cântat de nenumărate ori în România, fiind cea mai cunoscută cântăreaţă de "morna" - un blues specific Insulelor Capului Verde. Evora şi-a început ca­riera în Mindelo, în Insula Sao Vicente, în urmă cu mai mult de 45 de ani. Abia la 47 de ani cunoaşte cu adevărat succesul, graţie albumului "La Diva Aux Pieds Nuds". Au urmat apoi "Mar Azul" (1991) şi "Miss Perfumado" (1992), discul care, la 51 de ani, i-a adus primul hit - "Sodade" - şi statutul de star internaţional. Printre altele, discografia ei cuprinde "Cesaria Evora", "Distino Di Belita" (1995), "Cabo Verde" (1997), "Cafe Atlantico" (1999), "Anthologie" (2002), "Nha Sentimento" (2009).

Pentru că în ciuda problemelor cu care se confruntă continuă să transmită lumii mesajul său de iubire faţă de oameni, Jurnalul Naţional o declară pe Cesaria Evora "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar