x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - George Astalos

Omul zilei - George Astalos

16 Noi 2004   •   00:00
Omul zilei  -  George Astalos

Scriitor
Consilier al Directiei Generale Executive a Radiodifuziunii Romane

  • 1970: Premiul pentru teatru, cu volumul "Vin soldatii si alte piese", acordat de Uniunea Scriitorilor din Romania (USR)
  • 1971: Academia Franceza ii ofera o bursa la Paris, unde se stabileste definitiv. Este exclus din USR, reintegrat in 1990
  • 1972: Redactor-sef al revistei Nouvelle Europe

    Cea de-a XI-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, organizat de Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) si Romexpo, isi va deschide maine portile. Manifestarea va aduce in fata bucurestenilor oferta a 270 de expozanti, cu 67 mai mult decat anul trecut, au anuntat organizatorii ieri, intr-o conferinta de presa. Programul acestei editii va cuprinde 415 evenimente, cu 25 mai multe fata de editia din 2003. Presedintele de onoare al editiei Gaudeamus 2004 este binecunoscutul scriitor George Astalos. Cavaler al ordinului Palmelor Academice ale Frantei, autor a aproape 30 de volume de poezie, eseuri, teatru si teorie literara, George Astalos va patrona acest eveniment cultural la care vor fi prezente 136 de edituri romanesti, 50 de edituri straine si alte institutii de profil. Pentru sustinerea unei manifestari culturale de amploare, Jurnalul National il declara "Omul zilei".
  • ×
    Subiecte în articol: calendar