x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Radu Muntean

Omul zilei: Radu Muntean

22 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: Radu Muntean

regizor



Filmul "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, prezentat la Festivalul de la Cannes, va fi distribuit în Franţa şi Elveţia, doi distribuitori din aceste ţări cumpărând drepturile de la compania germană Films Boutique, anunţă screendaily.com. citat de Mediafax.

Films Boutique, care a achiziţionat la începutul lunii mai drepturile de distribuţie pentru cel mai nou film al lui Radu Muntean, "Marţi, după Crăciun", a încheiat deja contracte cu distribuitorii Shellac (Franţa) şi Look Now (Elveţia). Pelicula românească a fost prezentată în premieră mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes la 13 mai şi a primit cronici elogioase din partea mai multor publicaţii americane (Variety, New York Magazine etc.), dar şi a cotidianului francez Le Monde şi a Agence France-Presse (AFP).

"Marţi, după Crăciun" spune povestea unui bărbat care iubeşte două femei. Din distribuţia filmului fac parte Maria Popistaşu şi Mimi Brănescu. Compania Films Boutique, care anul trecut a achiziţionat drepturile de distribuţie şi pentru lungmetrajul de debut al lui Radu Jude, "Cea mai fericită fată din lume", mai prezintă, în cadrul Marché du Film de la Cannes, pelicula lui Călin Netzer, "Medalia de onoare".

Pentru succesul de care se bucură noua sa producţie, Jurnalul Naţional îl declară pe Radu Muntean "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar