x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucatarie pe fuga

Bucatarie pe fuga

22 Mar 2006   •   00:00
GASTROLOGIE
FEMEIA. Plina de entuziasm si extrem de intreprinzatoare, femeia din zodia Berbecului se remarca printr-un spirit practic cu totul deosebit. Aproape lipsite de inclinatii poetice, nativele acestei zodii sunt intr-o goana permanenta. Fiind intotdeauna pe graba, femeia Berbec n-are timp sa se opreasca prea mult in bucatarie. Cauta repede ceva in frigider (mezeluri si semipreparate se gasesc aproape intotdeauna), intra in cea mai apropiata patiserie sau in primul fast-food care-i iese in cale si pleaca mai departe, fara sa priveasca inapoi. O femeie din zodia Berbecului nu se va apleca niciodata cu migala asupra unui platou cu salata ca sa-l orneze si nici nu va pierde prea mult timp gustand si incercand sa potriveasca gustul cel mai bun pentru mancarurile pe care le prepara.

Daca e nevoita, va gati, dar avand sentimentul ca pierde clipe pretioase in care ar fi putut face altceva. In schimb, este o adevarata maestra a improvizatiei. Din nimic reuseste sa incropeasca o masa. Numai ca nu trebuie sa se supere nimeni daca mancarea e nesarata sau, din contra, prea condimentata. Nici farfuriile sparte nu sunt o "jertfa" prea mare atunci cand e vorba de o masa pregatita de o nativa din zodia Berbec. Important este sa obtina ceea ce isi propune, adica eficienta maxima in timp minim.

BARBATUL. Pentru barbatul din zodia Berbecului timpul este cel mai important prieten, dar si cel mai mare dusman. Ca si pentru nativele femei, bucataria si farmecul ei ii raman necunoscute. Important este sa aiba ceva bun de mancare, de obicei produse care satura repede si a caror preparare nu necesita nici prea mult timp si nici un talent deosebit. O friptura pe gratar cu o farfurie mare cu cartofi prajiti este cea mai buna alegere. Daca se poate si cu un sos de usturoi sau putin ketchup... Fructele si legumele sunt pe lista lui "asa nu". Si asta in ciuda faptului ca are, de obicei, probleme de digestie. Dulciurile sunt insa printre preferatele lui, mai ales prajiturile pe baza de frisca si ciocolata.

Dintre nativii zodiei Berbec se disting cel mai bine cei pasionati de gratarul in aer liber. Felul acesta de mancare este singurul pe care il prepara cu o reala placere, fiind o adevarata provocare sa gusti dintr-o friptura pregatita de un barbat din zodia Berbecului. Iar berea este bautura care completeaza cel mai bine portretul nativului acestui semn zodiacal. Nu-l pasioneaza deloc gusturile sofisticate si rareori este dispus sa incerce ceva nou, pe motiv ca mergi intotdeauna la sigur cu ceva pe care il cunosti.

TOP CULINAR
CARNE cel mai bun prieten. DULCE intotdeauna cu placere.
PESTE daca e fript sau prajit... LEGUME daca trebuie, n-ai ce-i face.

FRIPTURA DE MIEL


  • INGREDIENTE: 500 g carne de miel, doua linguri cu ulei de masline, doua linguri cu vin rosu, 4 catei de usturoi, o ceapa rosie, sare, piper, cimbru, mamaliguta.
  • PREPARARE: Carnea se curata, se spala si se taie in bucatele potrivite. Ceapa rosie se curata si se toaca marunt. Carnea se asaza intr-o tava si se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat felioare, peste care se toarna uleiul de masline amestecat cu vinul rosu. Se sareaza, se pipereaza si se da la cuptor. La sfarsit se presara cimbru si se serveste cu mamaliguta calda.
  • BEZELE


  • INGREDIENTE: 4 albusuri, 200 g zahar, faina, ulei, crema de ciocolata.
  • PREPARARE: Albusurile se bat bine cu zaharul. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se spriteaza din compozitia obtinuta forme in forma de spirala. Bezelele se coc la foc potrivit, apoi se desprind usor cu un cutit. Dupa ce s-au racit, se ung cu putina crema de ciocolata si se lipesc doua cate doua.
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul