x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bulgarii termina intr-o luna reforma in administratie

Bulgarii termina intr-o luna reforma in administratie

28 Feb 2005   •   00:00

Ministrul bulgar al Administratiei, Dimitar Kalcev, a declarat, pentru Jurnalul National, ca Bulgaria va termina reforma in administratie necesara in procesul de aderare la Uniunea Europeana in decurs de o luna.

ANA ILIE - Sofia

"Procesul de ajustare a legilor bulgare cu privire la administratie, in vederea aderarii in 2007 la Uniunea Europeana, este complet. Mai este o lege, care a fost supusa Parlamentului si care sper ca va fi aprobata foarte curand", a spus Kalcev.

Este vorba despre Legea Administratiei, care, spera ministrul bulgar, va fi aprobata cel mai tarziu peste o luna, amanarea fiind determinata si de recentele probleme aparute in Legislativul de la Sofia. Pana acum, bulgarii au reusit sa treaca cu succes prin Paralament Legea comertului regional, Legea privind e-government-ul, Legea achizitiilor publice. "Avem motive sa credem ca, intr-o luna, procesul de adaptare a legislatiei bulgare in domeniul administratiei va fi complet", sustine cu optimism Kalcev.

COLABORARI. In ceea ce priveste cooperarea cu Romania, ministrul bulgar al Administratiei este foarte multumit. "In general, consultarile pe care le avem pe probleme de e-government si modernizarea administratiei publice in Romania si Bulgaria sunt de mare ajutor", crede Kalcev. El a tinut sa aminteasca faptul ca Bulgaria nu are un minister al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, omolog celui roman, motiv pentru care Ministerul Administratiei de la Sofia preia aceste probleme. "Obiectivul nostru comun este ca pana la sfarsitul anului 2005 sa avem un pachet de servicii prin Internet, 20 la numar, atat in limba bulgara, cat si in romana", a adaugat Kalcev.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul