x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Chiulangiii Europei

Chiulangiii Europei

24 Mai 2005   •   00:00

Orarul de munca al spaniolilor, unic in Europa datorita pauzei de masa de trei ore, poate afecta competitivitatea si are deja consecinte asupra calitatii vietii de zi cu zi.

Aprecierea a fost facuta de mai multi experti care au recomandat spaniolilor sa treaca, o data pentru totdeauna, la "ora de munca a Europei". Potrivit unui raport dat publicitatii de o organizatie nonguvernamentala, Spania este codasa in privinta productivitatii, pentru ca cetatenii acestei tari irosesc foarte multe ore din programul normal de lucru pentru masa si chiar pentru siesta.

Spania are realmente nevoie de o revolutie in materie de orare de munca, sustine Ignacio Buqueras, presedintele organizatiei liberale citate, care militeaza pentru o zi de lucru care ar trebui sa se termine, si in cazul spaniolilor, in jur de ora 18:00. "Noi, spaniolii, suntem printre europenii care dorm cel mai putin, iar consecintele sunt stresul si accidentele rutiere sau cele din sanul familiei", mai spune presedintele fundatiei care militeaza pentru schimbarea acestor mentalitati. Organizatia subliniaza ca femeile sunt victimele principale ale acestui mod de viata. (Radu Croitoru)

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul