x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul D-ale Uniunii: Franta, suspectata de ajutor financiar neloial

D-ale Uniunii: Franta, suspectata de ajutor financiar neloial

de Irina Cristea    |    10 Sep 2005   •   00:00
D-ale Uniunii: Franta, suspectata de ajutor financiar neloial

Comisia Europeana a inceput joi o ancheta privind fondurile guvernamentale primite de producatorul francez de componente pentru masini Renault, intrucat oficialii europeni banuiesc ca au fost incalcate reglementarile UE, transmite Reuters.
Ancheta vine la putin timp dupa ce Executivul european a anuntat ca se opune planurilor Frantei, potrivit carora mai multe industrii ar urma sa fie protejate de preluari ostile. La sfarsitul saptamanii trecute, comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes, si cel pentru piata interna, Charles McCreevy (foto), au lansat o serie de avertismente in ceea ce priveste orientarea spre protectionism a Frantei si Italiei, in detrimentul concurentei libere. Renault a primit in luna ianuarie un imprumut in valoare de doua milioane de euro, aprobat de comisie, fondurile urmand sa fie utilizate pentru salvarea companiei. Insa in luna mai, oficialii de la Paris au anuntat ca vor sa mai acorde inca doua milioane de euro pentru restructurare.

"Ajutorul pentru restructurare este unul dintre cele mai periculoase din totalitatea celor oferite de stat, intrucat poate sa ajute companiile nerentabile sa-si continue activitatea", a afirmat Kroes. Executivul european a anuntat ca, in urma analizei informatiilor oferite de guvernul francez, exista o serie de semne de intrebare in ceea ce priveste destinatia ajutorului.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul