x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

22 Mar 2005   •   00:00

23 martie 2005
Dragii mei,
Citesc Jurnalul de Bucatarie inca de la inceput si ma bucur ca exista, pentru ca aveam nevoie de o revista care sa imbine gastronomia cu arta si cultura. Imi face mare placere sa gasesc de fiecare data in paginile suplimentului articole si retete extraordinare. Pentru ca ne faceti bucuria de a publica si preparate cu care noi gospodinele de acasa ne mandrim, vreau sa va trimit si eu una dintre retetele care m-au facut celebra printre prieteni si neamuri. Chiftele din dovlecei cruzi. Aveti nevoie de doi dovlecei de marime mijlocie (cam un kg amandoi), un ou, 30 gr faina, un varf de cutit de piper, o lingurita cu varf de marar taiat marunt, 50 gr branza telemea rasa sau cascaval ras, untdelemn. Se prepara in felul urmator: dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati pe lungime, li se scot semintele cu o lingura, apoi se rad prin razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu o jumatate ligurita de sare, lasandu-se 30 minute sa-si lase apa. Apoi, se limpezesc de sare, se storc in pumni si se pun intr-o oala. Se adauga oul intreg, branza rasa, faina, neaparat mararul si, facultativ, piperul, amestecandu-se bine. Viorela Toma, Roman

Draga redactie,
Pentru ca a venit primavara, cel putin calendaristic, si se va face cald, vreau sa va ofer o reteta de inghetata. Nu este foarte sofisticata, dar este racoroasa si dulce. Este foarte buna daca aveti invitati, pentru ca se poate orna foarte frumos cu frisca sau ciocolata. Se folosesc: 6 galbenusuri, 250 ml lapte, 250 gr frisca, 150 gr zahar, vanilie. Mod de preparare: se freaca galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna putin cate putin laptele clocotit impreuna cu vanilia, amestecandu-se bine. Dupa ce s-a pus tot laptele si compozitia s-a racit, se adauga frisca batuta. Se toarna in forma cu capac si se da la gheata timp de 3-4 ore. Se rastoarna si se orneaza cu frisca. Numele meu este Valentina Iuga, din Maramures.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul