x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Pagode aurii

07 Iun 2006   •   00:00

De la bucataria sasilor la cea chinezeasca, de la cumasul mongolilor (lapte de iapa, gras, hranitor si exotic, aliment-simbol al unei populatii pentru care caii alergand liber prin stepele intinse sunt asemeni unor semizei) pana la efectul racoritor al inghetatei de zmeura, editia Jurnalului de Bucatarie pe care v-o propunem astazi sta sub semnul ispitei.
Din sumar:Stefan Caraman - Bucataria din coltul paginii / In casa sasilor, la Bazna Mierea strugurilor / Pedepsele Rusaliilor / Credinta intre ziduri vechi / Intre doua lumi / Carnati cu boia la kilometru / Un dejun la poalele muntelui / Tara laptelui

Ispite culinare

Editorial de Simona Lazar
De la bucataria sasilor la cea chinezeasca, de la cumasul mongolilor (lapte de iapa, gras, hranitor si exotic, aliment-simbol al unei populatii pentru care caii alergand liber prin stepele intinse sunt asemeni unor semizei) pana la efectul racoritor al inghetatei de zmeura, editia Jurnalului de Bucatarie pe care v-o propunem astazi sta sub semnul ispitei. Al ispitei culinare! O data cu intrarea in alt anotimp, suntem oaspeti (de-o vara) in Gradina Paradisului... Pomii si-au scuturat floarea si rodul, incet-incet, se coace. Ispitind. Gospodinele de prin sate incep a gati in "bucataria de vara" - adeseori o plita asezata in aer liber, sub un acoperis si ferita de vant de unul sau doi pereti. Iar aromele se impletesc in vazduh. Ispitind. In galantare apar tot mai multe fructe si legume proaspete si soarele adunat in ele... ispiteste. Vara insasi nu este, pana la urma, decat un fruct proaspat, mustind lumina dulce, care te invita sa musti!

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul