x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul PPE cere suspendarea referendumurilor

PPE cere suspendarea referendumurilor

13 Iun 2005   •   00:00
PPE cere suspendarea referendumurilor

Liderul Partidului Popular European, Hans-Gert Pottering (foto), a cerut suspendarea referendumurilor pe tema Constitutiei comunitare, pentru a evita un "efect de domino" in urma respingerii Tratatului in Franta si Olanda.

Intr-un interviu pentru televiziunea publica germana, Pottering s-a pronuntat pentru asteptarea unui "moment oportun" la care sa fie reluate consultarile populare. Presedintele celui mai mare grup din Parlamentul European a atras atentia asupra faptului ca, pana si luxemburghezii, care pana acum au fost foarte favorabili Constitutiei, ar spune "nu" documentului european.

PAUZA. "Avem nevoie de o pauza pentru a le prezenta foarte clar Constitutia europenilor", a adaugat Pottering, unul dintre sustinatorii Tratatului constitutional. Luxemburgul, Danemarca, Portugalia si Irlanda urmeaza sa se pronunte asupra ratificarii Constitutiei. Marea Britanie a anuntat deja ca suspenda organizarea propriului referendum. In ceea ce priveste Polonia si Cehia, aceste tari nu au stabilit in mod clar cum intentioneaza sa ratifice Constitutia Europeana. Sondajele de opinie releva ca sustinerea acordata Tratatului constitutional de catre polonezi a scazut la 40%, dupa referendumurile din Franta si Olanda, in timp ce inaintea acestor scrutinuri sustinatorii depaseau 54%.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul