x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Sarmale pe romaneste

Sarmale pe romaneste

19 Apr 2005   •   00:00

George Stanca - Din Parnas in Babilon / Sarmale pentru un pui de om / Postul cel dulce / Licoare indiana / Medicul cu o mie de foi / Marturisire si post / Sfantul Gheorghe / Bucataria lui Dionisie / Misterele de altadata / Pizza impacarii / Hagada de Pesah /China - Forma, gust si imagine / Un bucatar neintrecut

  • JURNALUL DE BUCATARIE
  • UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie
    Ed. Colectie
    Jurnalul
    Sanatate
    Jurnalul
    Gastronomie
    Jurnalul
    Cumparaturi
    Supliment
    TV
    Jurnalul
    Casa
    SUMAR

    Timpul sarbatorii


  • de SIMONA LAZAR

  • Un sfarsit de saptamana bogat in semnificatii, care presupune totodata o suita de modificari in ceea ce priveste ritualul zilnic al... hranei. Sa le luam pe rand.

    In spatiul ortodoxiei, sambata este Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de biruinta, dar si sambata lui Lazar, cel inviat din morti, si de aceea este dezlegare la icre. A doua zi se sarbatoreste Intrarea Domnului in Ierusalim si iar e dezlegare, de asta data la peste. Daca nu ati facut asta inca, atunci e timpul sa stabiliti meniul pentru aceste zile speciale.

    In ceea ce priveste comunitatea evreiasca, meniul este stabilit pentru aceasta perioada din an de acum 3.000 de ani, caci este inceputul Pesahului, cand se mananca azima, radacini si ierburi amare si se bea vin.

    Cei care nu tin rostul posturilor si al sarbatorilor se pot bucura din plin acum de cele dintai roade ale primaverii acesteia: salate crete, ridichi roscovane, fire subtiri de ceapa si de usturoaie, loboda verde si rosa, leustean proaspat, ce-ti face pofta de borsuri parfumate.

    ARHIVA - Jurnalul de Bucatarie
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul