x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Seful comisarilor refuza cadourile

Seful comisarilor refuza cadourile

23 Mai 2005   •   00:00

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, s-a aratat dispus sa isi sacrifice una dintre placerile cele mai dragi pentru a evita sa mai fie acuzat de coruptie.

Pasionat de fotbal si suporter inflacarat al echipei Sporting Lisabona, portughezul a ratat finala Cupei UEFA, in care echipa sa favorita a evoluat contra rusilor de la TSKA Moscova, pentru ca nu a vrut sa accepte un bilet de intrare gratuit. Aflat in plin scandal de coruptie, in care este criticat pentru ca si-a petrecut o vacanta la bordul iahtului unui miliardar grec, Barroso a vrut sa le inchida gura celor care il banuiesc ca accepta cadouri scumpe care nu se preteaza la functia. El a refuzat biletul in valoare de 250 de euro si a incercat sa isi cumpere intrarea pe stadionul din Lisabona. Din pacate, toate biletele se vandusera, iar seful Comisiei Europene a trebuit sa se multumeasca sa urmareasca partida la televizor.

AUDIAT. Manuel Barroso va fi audiat miercuri in Parlamentul European, intrucat un grup de eurodeputati au initiat o motiune de cenzura. El trebuie sa explice de ce a acceptat sa petreaca la bordul iahtului miliardarului grec Spiros Latsis, a carui firma tocmai primise unda verde pentru a accepta un ajutor de stat in valoare de 10 milioane de euro. "Escapada" a avut loc totusi in august 2004, inainte ca Barroso sa preia functia de sef al Comisiei. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul