x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Simfonie vegetala

Simfonie vegetala

09 Noi 2005   •   00:00

Un challenge culinar

  • Editorial de Simona Lazar
  • Competitia cu Occidentul, pe fata, ne prinde bine, si multi romani s-au intors de pe-acolo cu avantajul de a fi vazut ceva, de a se fi educat, de a-si fi lustruit comportamentul si de a-si fi modificat mentalitatea. Si nu de putine ori s-au straduit sa aplice aici ceea ce au observat "afara". Am vazut restaurante in Romania care le imita pe cele de la Paris: scaunele si mesele scoase pe trotuar, cu fata la fluxul de pietoni, clientul servindu-si schnapsul cu libertatea celui care poate privi lumea exterioara fara sa atraga invidia asupra-si. Insa in sfera produselor nu a avut loc inca acea cotitura asteptata. Bucatarii romani sclipesc pe la cate un concurs gastronomic international, se intorc acasa cu premiul si-apoi, nemaiavand cui gati ca la Paris ori ca la Viena, isi pierd indemanarea. Asa, ca fotbalistii profesionisti care joaca numai miute. Diversitatea bucatariei europene reprezinta un challenge nu numai pentru bucatari, ci si pentru romanul de rand care vrea sa stie gustul unui trai european. Si n-avem nimic de pierdut daca intram in intrecere!

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul