x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tentatia Doradei

Tentatia Doradei

26 Oct 2005   •   00:00

Coada de peste

  • Editorial de Simona Lazar
  • Traditie sau noutate cu orice pret? In ceea ce priveste pestele si celelalte vietuitoare (comestibile) ale apelor, niciodata nu a fost spus totul. Citind acest numar din Jurnalul de Bucatarie, aveti de unde alege: retete din alt veac, dar si bucate bucovinene de azi; preparate din peste si fructe de mare aduse din Extremul Orient - oferta apetisanta, careia speram ca nu-i veti rezista. A trecut de mult vremea cand "mancare de peste" insemna clasicul macrou tavalit prin faina ori malai si prajit in ulei fierbinte, langa care singurul "dichis" era mujdeiul, unde intingeam, mai la urma, si o bucata de mamaliga. Avem la dispozitie o varietate de pesti autohtoni si de import (care abia asteapta sa fie preparati dupa retete stramosesti ori pariziene, orientale - caci exista o "globalizare" in toate), fructe de mare de tot soiul, carti de bucate cu duiumul si ceva-ceva curiozitate gastronomica, fiindca, vorba ceea, tot romanul s-a nascut... gurmand! N-avem nevoie decat de o coada de peste...

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul