x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Timp de gandire - UE nu se mai extinde

Timp de gandire - UE nu se mai extinde

de Maria Toader    |    21 Ian 2006   •   00:00

Oficialii de la Bruxelles se gandesc tot mai serios sa inchida portile UE dupa ce Romania, Bulgaria si Croatia se vor integra. De aceasta parere a fost si comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn. Ieri, el a declarat ca dupa aderarea celor doua state candidate si dupa "foarte probabila" integrare a Croatiei, va trece o anumita perioada pana ce alte tari "vor indeplini criteriile de admisie", informeaza Agentia France Presse.

"Trebuie sa avem timpul necesar pentru a face amendamentele necesare la tratate si pentru a organiza dezbateri pe teme constitutionale si institutionale", a explicat Rehn.

NOI DEZBATERI. Comisarul a apreciat, de altfel, ca Uniunea Europeana trebuie sa continue dezbaterea constitutionala, avand suficient timp in acest sens. "Este important sa continuam dezbaterile pe tema reformei constitutionale; ideea esentiala este ca Europa are nevoie de reguli de functionare mai bune. In plus, este realist ca dupa referendumurile constitutionale din Franta si Olanda sa existe o pauza de reflectie. O noua dezbatere ar putea interveni in 2007 sau 2008", a conchis Olli Rehn.

Comisarul nu este sigurul care sustine reinceperea discutiilor privind Actul Constitutional european. Joi, europarlamentarii au cerut la randul lor salvarea Constitutiei Uniunii Europene, propunand o campanie de "asigurare si convingere" a cetatenilor europeni. (Maria Toader)

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul