x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Un client pentru fast-food - Berbecul

Un client pentru fast-food - Berbecul

15 Mar 2005   •   00:00

GASTROLOGIE - horoscop gastronomic
Berbecul este unul dintre semnele masculine ale zodiacului, dominat de puterea focului, ceea ce face ca nativii acestei zodii sa aiba drept calitati principale energia fizica si independenta. Culoarea specifica acestei zodii este verdele. Independenta care il caracterizeaza face ca nativul din zodia Berbecului sa fie un spirit intreprinzator, dornic intotdeauna sa-si urmeze propriul drum, chiar si cu riscul de a gresi. Intotdeauna pe graba, intotdeauna pripit in a lua decizii, Berbecul nu va fi tocmai in elementul sau in bucatarie, unde este nevoie de obicei de migala si rabdare. Din contra, nativul Berbec va manca mereu pe fuga, dand impresia ca timpul petrecut nu neaparat pentru a gati, dar chiar si pentru a manca este unul pierdut.

Vesnic presat de timp, el va fi unul dintre cei mai mari admiratori ai ideii de Fast-food. Iei ceva de mancare pentru ca ti-o cere stomacul si pleci in cateva minute. Mananci pe drum ca sa nu pierzi vremea si in felul asta ai rezolvat doua lucruri deodata. Pentru el, a merge la un restaurant elegant unde trebuie sa astepti cateva minute, pana ce chelnerul iti aduce mancarea comandata, este o adevarata corvoada. Intotdeauna vioi, pus pe sotii, plin de entuziasm pentru tot ce e nou, nativul din zodia Berbec poate deveni uneori de-a dreptul indaratnic atunci cand este vorba de o decizie personala.

Faptul ca este plin de idei nu-l ajuta niciodata in bucatarie, pentru ca nu crede ca e nevoie de asa ceva in acest domeniu. Nu-l pasioneaza gustul de dragul gustului, fiind adeptul ideii "mananci pentru a trai, nu traiesti pentru a manca". Asadar, el nu va putea fi vreodata un gurmand in adevaratul sens al cuvantului. Un simplu sandvis, ceva de la patiseria din colt este mai mult decat suficient. Nu-i plac lucrurile extrem de rafinate, ambiguitatile de nici un fel, ci se simte in largul sau in situatiile clare, caci atunci considera ca poate stapani situatia. Este o persoana extrem de rationala, lipsita de spirit poetic, dar cu aptitudini pentru a conduce. Este ceea ce se poate numi spirit practic. Daca este nevoit sa gateasca, va alege o solutie cat mai simpla. Semipreparatele sau o friptura la gratar. Pentru asa ceva nu trebuie sa te agiti prea mult, te saturi si se prepara repede. Daca se poate spune despre el ca este expert in ceva in ceea ce priveste gastronomia, atunci despre gratar trebuie sa fie vorba. Niste mititei, cateva bucati de carne, un foc bun si distractia e gata. Eventual si cateva sticle de bere si nu mai lipseste nimic. Vinurile rafinate nu sunt pentru el. Si am putea spune ca-n aceasta privinta il ajuta si constitutia lui fizica, deoarece este semnul cu cea mai mare putere de regenerare. Asta nu inseamna insa ca nu este predispus la insomnii si la probleme cu stomacul. Iar alimentele mancate pe fuga nu pot fi benefice pentru stomac.

Ce le recomandam? Mai multa rabdare. Nu trebuie sa ne luam la intrecere cu timpul. Cel care a inventat fast-food-ul trebuie sa fi fost un nativ al zodiei Berbecului.

MICI (MITITEI)
  • Ingrediente: un kg de carne tocata, 100 gr de seu, o capatana de usturoi, un ardei iute, 250 gr zeama de oase, 1,5 gr de bicarbonat, piper, cimbru, sare

  • Preparare:
  • Se curata si se piseaza usturoiul, se adauga apoi in carnea tocata si se amesteca bine cu cele 100 de grame de seu. Ardeiul iute, bicarbonatul, zeama de oase, piperul si cimbrul se framanta impreuna cu amestecul de carne, dupa care se pune la gheata, unde se lasa cel putin 8 ore. Dupa ce se ia de la gheata, se formeaza micii.
    SALATA RUSEASCA
  • Ingrediente: un kg de cartofi, 200 gr morcovi, 200 gr mazare, 100 gr fasole verde, 300 gr maioneza, 50 gr de mustar, 3 oua fierte, patrunjel, piper, sare

  • Preparare:
  • Morcovii si cartofii se fierb si se taie cubulete. Se adauga mazarea si fasolea verde fierte, cateva fire de patrunjel verde tocat marunt, maioneza si mustarul si se amesteca foarte bine, potrivindu-se de sare si de piper. Se asaza pe un platou si se imbraca in maioneza.
    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul