x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Varsator - Viata cu gust

Varsator - Viata cu gust

18 Ian 2006   •   00:00
HOROSCOP GASTRONOMIC

FEMEIA. Inteligenta si plina de farmec, femeia din zodia Varsatorului este de obicei o persoana erudita si cu totul deosebita, caracterizata de un desavarsit bun-gust. Rafinata si intotdeauna doritoare de gusturi noi, femeia Varsator este o adevarata exploratoare atunci cand vine vorba de gusturi noi. Inteligenta si bunul-gust o recomanda cel mai bine pentru a fi o adevarata gospodina. Rafinamentul ei nu este unul de tip clasic, ci mai degraba excentric, nativele acestei zodii fiind de obicei persoane carora le place sa aiba o viata mondena, sa se intalneasca insa cu prietenii si sa frecventeze localuri interesante. Fiind o fire independenta, asta va avea repercusiuni si asupra felului in care gateste. Condimentele joaca un rol extrem de important in viata femeilor acestei zodii. Cu cat e mai condimentata, cu atat e mai frumoasa viata. Gustul oricarui fel de mancare se schimba atunci cand stii sa-i adaugi condimentul potrivit.

Fiind o fire vesela, adora mesele la care ia parte multa lume si in general locurile aglomerate. De aceea, gateste cu o si mai mare placere atunci cand stie ca are multi invitati la masa. Iar "micul" lor secret e ca vor cat mai multi prieteni la masa, pentru ca le face placere sa uimeasca intotdeauna prin noi si noi preparate.

BARBATUL. Imprevizibil si adesea contradictoriu, nativul barbat din zodia Varsator uimeste intotdeauna prin spiritul lui aristocratic. Mereu dornic sa cunoasca si sa impartaseasca si cu ceilalti experientele lui cele mai interesante, barbatul Varsator este foarte generos in bucatarie. De aceea, va darui cu drag retete, pe care de obicei ii place sa le inventeze, variatiuni pe aceeasi tema, pentru ca si ceilalti sa se poata bucura de gustul unui fel de mancare ce l-a incantat la un moment dat. De altfel, nativul acestei zodii are o legatura extrem de stransa cu gastronomia. Ii place sa manance la timp si sa aiba in fata o mancare bine gatita si, ceea ce este foarte important, bine servita, cu un aspect imbietor. Combinatiile de culori si de gusturi il incanta si ii deschid apetitul spre filosofare... fapt pentru care va avea tendinta de a transforma uneori chiar si actul de a gati sau, mai mult, pe cel de a manca in idee filosofica.

Spre deosebire de femeia Varsator, nativii barbati nu se dau in vant dupa gusturile exotice, preferand mai degraba sa incerce variante ale aceluiasi fel de mancare, fara insa a se da in laturi de la a gusta ceva nou atunci cand ii tenteaza aspectul...

TOP CULINAR
1. CARNE cand e bine gatita, e un deliciu.

2. FRUCTE daca sunt exotice...

3. PESTE un gust ce merita reincercat.

4. LEGUME nu sunt de neglijat.

ĂÂ

Pe primul loc in topul preferintelor, carnea

PUI CU CIUPERCI

  • ingrediente: un kg carne de pui, 200 g smantana, o ceapa, doua linguri cu faina, doua cani cu lapte, 500 g ciuperci, o legatura de marar si una de patrunjel, sare, piper, ulei.
  • preparare: Bucatile de carne se prajesc si apoi se lasa deoparte. Se calesc ceapa si ciupercile tocate. Dupa ce si-au lasat ciupercile zeama, se adauga faina, se lasa putin sa se rumeneasca si apoi se stinge cu laptele usor incalzit. Se adauga sare, piper si smantana. In continuare se introduc si bucatile de pui si se mai tine tigaia pe foc inca un sfert de ora. Spre sfarsit se presara patrunjel si marar tocat.
  • Pe locul doi in topul preferintelor, fructele

    SUFLEU DE MERE

  • ingrediente: un kg de mere, 6 oua, doua linguri cu zahar pudra, o lamaie, o lingura cu unt, un pliculet cu zahar vanilinat.
  • preparare: Merele se curata de coaja si se taie rondele, pastrand si semintele. Se pun la fiert, iar la jumatatea timpului de fierbere se adauga coaja rasa si zeama de lamaie, zaharul vanilinat. Cand sunt gata, se trec printr-o sita. Se amesteca impreuna cu ouale batute cu zaharul. O forma se unge cu unt, se umple cu crema de mere si se lasa in cuptor timp de 30 de minute, la foc iute.
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul