x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Vitamine crocante

Vitamine crocante

17 Aug 2005   •   00:00
SANATATE & FRUMUSETE
Micul-dejun este fara indoiala o importanta sursa de vitamine si minerale pentru buna functionare a organismului nostru. Dar cum dimineata, de cele mai multe ori, sarim din asternut direct la calculatorul ce ne-asteapta nerabdator in birou, micul-dejun ramane un simplu vis. Slava Domnului, exista o solutie pentru toate. Daca vreti ceva usor de preparat, dar in acelasi timp si sanatos, este bine sa aveti in casa o punga cu cereale. Pentru o portie de lapte cu cereale, care face adevarate minuni, aveti nevoie doar de 30 de secunde.

IDEAL. De mai multi ani, in tarile vest-europene, cerealele reprezinta un aliment de baza pentru majoritatea familiilor. Medicii si nutritionistii le recomanda cu multa convingere atat adultilor, cat si copiilor, datorita faptului ca acestea maresc energia si puterea organismului. Gustoase, crocante, sanatoase, cerealele ajuta la prevenirea diverselor boli precum: diabetul, cancerul si obezitatea.

RAPID. Probabil de multe ori v-ati intrebat ce sunt, de fapt, cerealele? Frumos ambalate, colorate, de diferite forme, dar mai ales gustoase, ne fac cu ochiul si ne indeamna sa le cumparam. In plus, trebuie sa recunoastem ca, de cele mai multe ori, acasa sau la serviciu, ne devin adevarate "tovarase" de lucru sau de relaxare. Sunt produse alimentare, destinate in special micului-dejun, obtinute din porumb, grau, orz sau ovaz, ce contin vitamine, fibre, calciu si fier. Hranitoare si usor de digerat, ele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia micutilor dumneavoastra, contribuind la cresterea performantelor obtinute de ei la scoala. Deci, aveti grija, inainte de a pleca la scoala sau la gradinita, pregatiti-le un bol de cereale cu lapte! Cu ciocolata, cu cacao sau simple, trebuie consumate din belsug! Utile pentru diete, vitaminizante si hranitoare, ele reprezinta "cheia" succesului unui organism sanatos, devenind "numitorul comun" al meselor de dimineata din intreaga lume. Asa ca, indiferent de varsta, consumati-le!

GUST SI ENERGIE
  • Fierul este esential pentru producerea energiei in corpul nostru. Mareste capacitatea de efort si ajuta la intarirea sistemului imunitar, ameliorand starile de oboseala.
  • Calciul este important pentru sistemul osos si pentru dantura, dar mai ales ne ajuta sa avem unghii frumoase. De asemenea, previne aparitia osteoporozei si problemelor cardiovasculare.
  • Zincul este important pentru functionarea organismului, deoarece sporeste capacitatea de rezistenta in fata infectiilor. Mai mult, acesta ajuta la prevenirea caderii parului.
  • Magneziul creste rezistenta corpului si imbunatateste randamentul intelectual. Asociat cu calciul, combate starile depresive.
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul