x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Are nevoie de operaţie pe creier. La numai un an de zile, Cezar se luptă cu o boală grea

Are nevoie de operaţie pe creier. La numai un an de zile, Cezar se luptă cu o boală grea

de Carmen Preotesoiu    |    31 Ian 2013   •   18:02
Are nevoie de operaţie pe creier. La numai un an de zile, Cezar se luptă cu o boală grea

E de-ajuns să îţi zâmbească cu ochii aceia mari şi albaştri şi să simţi cât de mare poate fi dragostea mamei pentru el. Cezar Ionuţ abia ce a împlinit un an şi o lună. Abia ce a învăţat să spună ”mama” şi ”tata”. Abia ce a început să îl cunoască pe Mickey Mouse sau pe răţoiul Donald. S-a întâmplat într-o zi, în urmă cu vreo 3 luni, ca zâmbetul copilului să-i îngheţe pe buze, privirea să-i fie pierdută, iar transpiraţia să înceapă să-i curgă şiroaie pe chipul lui de îngeraş. ”Am crezut iniţial că ar fi de la dinţi. El nu este un copil plângăcios, dar începuseră să fie dăţi în care avea un plâns atât de puternic, că simţeai că se sfârşeşte lumea. Aproape isteric. Şi orice aş fi făcut nu puteam să-l liniştesc. În cele din urmă adormea. Episoadele acestea se puteau repeta şi de câteva ori pe zi sau o dată la două săptămâni. Nu ştiam când o să reapară. Cert era că ne aşteptam din clipă în clipă. Mereu stam cu inima cât puricele”, povesteşte Roxana Ghebos, mama copilului. Au mers de urgenţă la medicul de familie. ”Nici un motiv de îngrijorare”. Acesta a fost răspunsul doctorului. ”Apariţia dinţilor este un proces foarte dureros, iar fiecare copil se manifestă altfel”.

Părinţii lui Cezar au încercat să se liniştească. Momentele în care băiatul rămânea cu privirea fixă într-un punct, nemişcat, nu au încetat să apară. Într-o sâmbătă însă, bunica a constatat fără tăgadă că se întâmpla ceva cu cel mic. Abia ce ieşise cu el la plimbare, în cărucior, când capul copilului a rămas înţepenit într-o parte, iar mâinile începuseră să-i tremure. ”Am mers de urgenţă la Spitalul Marie-Curie din Bucuresşti. Personalul medical a fost foarte prompt. Medicul care ne-a luat în primire l-a suspus imediat investigaţiilor. 11 zile am stat internaţi. Cu fiecare analiză efectuată, diagnosticul se schimba. Abia RMN-ul a scos la iveală că băiatul meu avea o malformaţie a vaselor de sânge de la cap de tip cavernoame. Nişte ghemuleţe de sânge care se formează în creier, iar în jurul lor apare un fel de substanţă care provoacă crize de epilepsie”, încearcă să explice mama, cauzele problemelor pe care le are Cezar. Medicii l-au băgat imediat pe tratament de absorbţie, tratament anticonvulsiv. Cu toate astea, vindecarea nu poate surveni, decât cu ajutorul unei intervenţii chirurgicale la cap.

Sufletele celor doi părinţi tremură sub puterea temerilor şi a gândurilor. Lupta pentru fiul lor este acerbă. Cu cât mai repede se realizează intervenţia chirurgicală, cu atât creierul copilului are mai puţin de suferit. Nopţi întregi petrecute pe net pentru a afla cât mai multe despre boala care-i măcina copilăria băiatului lor, rugăminţi fierbinţi către toţi cei care au sufletul mare şi îi pot ajuta, medici contactaţi peste tot în ţară şi în străinătate, pentru a-i măsura şansele lui Cezar de a se face bine. ”În România se poate face această intervenţie chirurgicală. Avem medici foarte buni, nu o să contest asta niciodată. Dar aparatura este cea care ne lipseşte, iar în lipsa ei, această intervenţie duce de cele mai multe ori la moarte sau la paralizie. Cea mai bună soluţie este să mergem cu cel mic în străinătate. Încercam să obţinem formularul E112, dar mi-e teamă să nu ne izbim de replica: operaţia se face în ţară, nu puteţi pleca. Pe ei nu îi interesează riscurile. Noi o să luptăm cu toate forţele să putem ajunge în Germania”, povesteşte Roxana, mama lui Cezar.  Au pus mână de la mână, s-au împrumutat la rude, la prieteni şi au reuşit ca în urmă cu câteva săptămâni să ajungă la un control într-o clinică din Germania, la un specialist pe probleme de cavernoame. ”Analizele ne-ar fi costat acolo 4.500 de euro. Cezar însă a răcit şi nu am mai putut să le facem pe toate. Doctorul ne-a spus că şansele ca intervenţia chirurgicală să reuşească, în cazul lui Cezar, sunt foarte mari. De-ndată ce avem banii strânşi, putem merge la clinică. Suma însă, este enorm de mare pentru noi: 50.000 de euro”, explică femeia.

Mama vorbeşte repede şi agitat. În spatele vocii ei se aud gângurelile băiatului cu ochi albaştri şi gene lungi. Dă din mânuţe şi îţi zâmbeşte fericit, aşa cum ar trebuie să fie toţi copiii: feriţi de suferinţă, de boală, de durere. Să-l ajutăm pe Cezar să se facă bine. Să nu mai vadă ochii plânşi ai părinţilor şi nici să nu mai simtă vreodată chingile bolii!

Să facem o faptă bună!
Pentru cei care vor să îi fie alături lui Cezar si familiei lui, pe numele mamei, Roxana Ghebos, la Raiffeisen Bank s-au deschis următoarele conturi:
-in lei: RO76RZBR0000060015284188
-in euro: RO37RZBROOOOO60015284308
-in dolari: RO15RZBROOOOO60015284316
Pentru mai multe detalii, familia Ghebos poate fi contactată la numărul de telefon: 0724.373.964 sau se poate accesa linkul: http://gheboscezarionut.ro-on.eu/

×
Subiecte în articol: apel umanitar