Partea cu slăbitul este greu în primul rând fiindcă oamenilor le este greu să renunțe la alimentele care le plac și au senzația că doar cele care îngrașă sunt și gustoase. Desigur că nu este așa și mulți nu știu că, cel mai ades, nu este nevoie decât să le înlocuiască bombele calorice cu variante mai dietetice și, cel mai important, mai sănătoase. De multe ori, să știți, alternativele sunt și mai gustoase.
Înlocuiți
1. Mezelurile, cu variantele cu maximum 20% grăsime
Da, am zis de multe ori că, dacă vrei să nu ai celulită și colăcei în jurul taliei, nu trebuie să mănânci carne procesată. Unele, însă, sunt foarte gustoase plus că reprezintă o variantă atât de comodă. Alegeți variantele cu maximum 20% grăsime și de calitate. Adică uitați-vă bine pe etichetă la ce conțin. Cu cât mai multă carne, cu atât mai bine. Știu, sunt și scumpe. Evident că există și explicație pentru asta. Chiar și așa, însă, nu exagerați! Câteva feliuțe sunt în regulă. Și vă recomand preferatele mele: salam de Sibiu, ghiudem și babic.
2. Cârnații din comerț prăjiți, cu cei făcuți în casă la grătar
Dacă tot nu vă puteți abține, faceți-i singuri, acasă, adică fără conservanți și folosiți carne cât mai slabă și dintr-o sursă de încredere. Tocmai că e grea partea cu grăsimea, nici aici nu exagerați! Și puneți-i pe grătar nu-i prăjiți!