Jurnalul.ro Timp liber Relatii 10 semne clasice ale unui fals prieten

10 semne clasice ale unui fals prieten

de Anastasia Paul    |   

Nu este suficient să avem prieteni, avem nevoie de oameni pe care să ne putem baza. Să ne sprijine și să ne încurajeze atunci când avem nevoie. 

S-ar putea să pară greu de găsit, dar există câteva semne clare că prietenul tău nu este ceea ce îți dorești. 

1) Are puțină înțelegere pentru ceea ce se întâmplă în viața ta
Prietenii falși au adesea lipsă de empatie față de tine. Orice îngrijorare pe care o pot manifesta, de obicei, miroase a nesinceritate.

S-ar putea să spună cât de rău îi pare că treci printr-o perioadă grea, dar îți poți da seama că nu există prea multă emoție în spatele cuvintelor. Adevărul este că arată puțină preocupare pentru sentimentele sau problemele tale. Asta poate însemna că disprețuiește emoțiile tale sau că îți trivializează experiențele.

Nu numai că rar te întreabă despre cum te simți, dar dacă încerci vreodată să împărtășești ceva cu el, nu te ascultă în mod activ.

2) Prietenia se rezumă la el
Nu va fi întotdeauna 50/50 dar toate relațiile trebuie să fie echilibrate atunci când vine vorba de a da și de a primi.

Este vorba despre a vă împărtăși viețile împreună. Asta înseamnă să creați un spațiu pentru amândoi. Poate monopoliza conversațiile, păstrând atenția asupra sa. Nu pune întrebări care să-ți ofere posibilitatea de a vorbi.

Pare a fi destul de egocentric și își prioritizează propriile nevoi și dorințe mai presus de ale tale. Se simte de parcă el este vedeta spectacolului și tu ești doar privești. Poate căuta în mod constant atenție și validare de la tine.

Această auto-absorbție poate să nu fie nici măcar intenționată, ar putea izvorî dintr-o lipsă de conștientizare de sine. Dar, din păcate, rezultatul este același. Înseamnă că beneficiază de energia și efortul tău, în timp ce tu ești neglijat.

3) Inconsistență
Dacă vrem să fim priviți ca autentici, atunci cuvintele și acțiunile noastre trebuie să se potrivească.

Dacă ești important pentru cineva, acesta o vor arăta. Nu va conta doar ce este convenabil. Dacă prietenul tău este adesea nesigur, conexiunea ta va avea de suferit.

Cu toții avem priorități diferite. Totuși, dacă anulează planurile constant, nu ești o prioritate. 

4) Comportamente îndoielnice din trecut înseamnă că nu ai deplină încredere în el
Prietenii falși sunt mult mai probabil să ajungă la un moment dat prin a-ți trăda încrederea.

Acest lucru poate apărea în tot felul de moduri:

-S-ar putea să împărtășească informațiile pe care i-ai cerut să nu le dezvăluie
- Te aruncă sub autobuz pentru a se feri de necazuri
- Te-a mințit și l-ai prins

Oricare ar fi, îți este greu să mai crezi în el.

Acesta este un steag roșu imens care reflectă probleme mai profunde. Încrederea este una dintre bazele esențiale pentru orice conexiune. Dacă nu există, nu ai cu adevărat o relație.

5) Te-a vorbit de rău la spate
Din punct de vedere tehnic, aceasta se încadrează într-o trădare a încrederii. 

Asta nu înseamnă că nu apar conflicte în prietenii. Cu toții ne putem călca pe degete fără să vrem. A te simți frustrat sau dezamăgit de un prieten nu echivalează întotdeauna cu o prietenie falsă. Cheia este cum te descurci.

Prietenii buni își rezolvă problemele și comunică deschis. Prietenii falși trec pe la spatele tău pentru a se evapora.

S-ar putea să bârfească despre tine altora sau să spună lucruri neplăcute.

Indiferent de motivație, această trădare erodează în mod clar fundația respectului reciproc și a încrederii pe care ar trebui să se construiască orice prietenie.

6) Superficialitate
Asta pentru că există o lipsă de sprijin. S-ar putea să fie distractiv să ieși cu el, dar nu poți să te bazezi pe el sau să apelezi la el atunci când vremurile sunt grele.

Iată adevărul:

Nu toți prietenii ne îndeplinesc nevoile, și e în regulă. Nu este nimic în neregulă să ai câteva cunoștințe cu care să te întâlnești la câteva luni. Dar este important să fii conștient și de așteptările tale de la acestea.

Unii sunt prieteni ocazionali care uneori la prânz, unii sunt prieteni mai profunzi și mai importanți, iar cei mai mulți sunt undeva la mijloc. Nu te aștepta ca toți prietenii tăi să fie la fel de îngrijorați pentru tine, la același nivel.

Dacă investești mult mai mult decât ei în prietenie, va începe să pară fals.

Dacă prietenia ta este superficială în alte moduri, poate fi chiar toxică. De exemplu, te judecă pe lucruri precum aspectul tău sau câți bani câștigi.

7) Pare gelos pe lucrurile bune care ți se întâmplă
În loc să sărbătorești vremurile tale bune, simți invidia.

Dacă un prieten disprețuiește sau îți minimizează realizările și norocul, nu ține cont de interesele tale.

8) Răutăți
Ar trebui să fie evident, dar oamenii pot fi destul de vicleni cu reproșurile lor.

Complimentele cu mâna inversă, săpăturile subtile și sarcasmul pot masca răutatea unui prieten.

Fii atent la semne:

Dacă ești în mod constant centrul glumelor lui
Îți spune lucruri pe care le găsești nepoliticoase sau jignitoare
Spune lucruri rele, dar încearcă să râdă ca fiind „doar o glumă”
Chiar și așa-zisele complimente conțin un indiciu de insultă. De exemplu, „Știi, când faci un efort chiar arăți foarte drăguț”

9) Îți depășește limitele
Navigarea granițelor sănătoase este atât de importantă în toate relațiile noastre. Dar asta nu este întotdeauna ușor de făcut. Chiar și în relațiile de prietenie sănătoase, anumite limite nu sunt întotdeauna evidente:

Uneori avem prieteni care ne plac foarte mult, dar ei fac presupuneri despre relație care ne fac să ne simțim incomozi. Ei pot veni neanunțați sau se pot aștepta să fie incluși în tot ceea ce facem. În loc să avem resentimente sau să ne despărțim de un prieten minunat, cel mai respectuos lucru pe care îl putem face este să ne rezolvăm diferențele. 

Dar ce zici când ai de-a face cu un prieten care nu acceptă un Nu ca răspuns? Este insistent și pretențios. Vrea să te manipueze dacă îi convine. â Din păcate, acesta este un semn clar de lipsă de respect. Este preocupat doar de ce i se potrivește. 

Dacă ai încercat dsă stabilești limite, dar găsește modalități de a le depăși, nu este un prieten bun.

10) Te simți neliniștit în preajma lui
Aici este intuiția ta în joc, nu o ignora. Înseamnă că ai înțeles unele semnale subconștiente pe care le transmite. Îți lasă sentimentul că ceva pur și simplu nu este în regulă.

Poate că după ce ai petrecut timp cu el, nu te simți bine cu tine. Poate că nu aștepți întotdeauna cu nerăbdare să-i vezi, din această cauză.

Relațiile noastre ar trebui să ne revigoreze, nu să fie epuizante. Prietenii falși nu ne îmbogățesc viața
În cel mai bun caz, sunt ca materiale de umplutură. Ei astupă câteva goluri în viața ta socială. Dar rareori aduc împlinire sau sens. Nu pot, deoarece conexiunii îi lipsește substanța pentru a o face durabilă. Ne fură energia și timpul.

Recunoscând aceste semne și având încredere în instinctele tale despre oameni, te poți asigura că te înconjori de prieteni autentici care te înalță și te susțin.

Pentru că, la sfârșitul zilei, contează mult mai puțin câți prieteni avem și mult mai mult cât de adevărate sunt acele prietenii, notează ideapod.com.

 

Subiecte în articol: prieten fals
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri