Jurnalul.ro Timp liber Hobby 3 soluţii naturale împotriva albirii părului

3 soluţii naturale împotriva albirii părului

Proces natural şi ireversibil, albirea părului este asociată cu îmbătrânirea, de aceea, atunci când apar primele fire de păr albe, începem să ne facem probleme.

Cu toate acestea, nu există o vârstă standard la care părul începe să dea semne de albire, de aceea şi tinerii de 20 de ani pot fi afectaţi de acest aspect neplăcut.

Corpul uman produce un pigment care este responsabil de colorarea părului. Când pigmenul nu mai este produs de corp, atunci părul devine gri sau alb. Există însă şi alţi factori care pot contribui la apariţia părului alb, cum ar fi predispoziţia genetică, fumatul în exces, fluctuaţiile hormonale, nutriţia nepotrivită, stresul cronic emoţional, poluarea, sinuzita, răcelile cronice şi dereglările glandei tiroide.

Mulţi oameni se declară mulţumiţi de faptul că există în comerţ soluţii care ne ajută să acoperim cu succes firele albe.

Însa vopseaua de păr din comerţ la care apelăm frecvent, oferă soluţii de moment şi au efecte secundare pe termen lung, din cauza substanţelor toxice pe care le conţin. Cel mai mare risc la care ne expunem în timp, atunci când folosim vopseaua de păr este căderea părului.

Există din fericire, remedii complet naturale, făcute în casă, care încetinesc şi previn procesul de albire a părului. Iată câteva dintre acestea:

1. Mască de păr cu ceapă şi zeamă de lămâie

Ceapa este binecunoscuta ca remediu pentru parul subtire si pentru caderea parului. Ceapa este si un remediu natural care impiedica aparitia firelor albe. Depunerea peroxidului de hidrogen si lipsa catalazei (enzima) din radacinile firelor de par, sunt considerate cauzele principale ale albirii premature. Din fericire, sucul de ceapa poate creste nivelul de catalaza, ce reface culoarea naturala a parului. Zeama de lamaie poate preveni ingrasarea in exces a parului si ii da o stralucire sanatoasa. Zeama de lamaie este de asemenea unul dintre cele mai bune remedii naturale contra mancarimilor de scalp.

Iata cum se prepara aceasta masca de par:

...............

Citește mai mult AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri