Jurnalul.ro Ştiri Locale 350 de șacali vor fi extrași din Delta Dunării

350 de șacali vor fi extrași din Delta Dunării

de Redacția Jurnalul    |   

350 de șacali vor fi extrași din apropierea localităților unde au fost sau vor fi sesizate pagube, a anunțat vineri Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Potrivit unui anunț al ARBDD, având în vedere sesizările populației locale cu privire la pagubele provocate de șacali, studiile recente, cartarea distribuției și evaluările numerice, Administrația a înaintat o informare către Ministerul Mediului și s-a primit aprobarea pentru extragerea/recoltarea în perioada sezonului de vânătoare (01.05.2024 - 30.04.2025) a unui număr de 350 de exemplare din această specie, din proximitatea localităților unde au fost sau vor fi sesizate pagube.

ARBDD anunță că a fost semnat deja contractul privind îndepărtarea/recoltarea controlată de șacali din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Tulcea.

Extragerea urmează să fie efectuată cu prioritate în jurul localităților din Delta Dunării pentru a limita pagubele și a descuraja specia șacal de a intra în perimetrul așezărilor umane.

Extracția se va desfășura conform unui program săptămânal, cu înștiințarea primăriilor unde se va efectua acțiunea, cu cel puțin 48 ore înainte.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: șacali delta dunării
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri