Jurnalul.ro Timp liber Casa 4 sfaturi pentru o curăţenie eficientă atunci când ai musafiri neaşteptaţi

4 sfaturi pentru o curăţenie eficientă atunci când ai musafiri neaşteptaţi

Cine a fost vreodată surprins de sosirea unor musafiri neanunţaţi, cu siguranţă a simţit ceva panică la gândul că nu are casa pregătită pentru oaspeţi. Pentru a nu mai trece prin asta, am pus laolaltă câteva sfaturi care te vor ajuta să cureţi casa în grabă, dar eficient.

A primi oaspeţi este, de cele mai multe ori o reală plăcere. Însă, elementul cheie de aici este organizarea. Atât timp cât rudele sau prietenii vin cu o notificare înainte, iar casa este curată şi ordonată, lucrurile merg perfect. Există şi dăţi în care oaspeţii apar neanunțați, iar atunci ai nevoie de câteva trucuri rapide şi eficiente la care poţi apela pentru a-ţi pregăti casa pentru musafiri. Iată câteva dintre ele:

1.Aruncă gunoiul

Ştim că nimeni nu stă cu un coş plin cu gunoi zile întregi în casă însă, indiferent cât de puţin este acumulat, acesta poate mirosi. Plimbă-te repede prin casă şi adună orice lucru pe care ai uitat să îl arunci. Du gunoiul la ghenă şi şterge coşul cu un dezinfectant parfumat sau cu un şerveţel umed universal, pentru a te asigura că nu a rămas nimic prins de el şi acesta va mirosi a curat.

2.Curăţă suprafeţele de sus până jos

Praful trebuie şters, întotdeauna, de sus în jos. Astfel, te poţi asigura că nu vor ajunge particule de praf pe suprafeţe deja curăţate. Fie că este vorba despre o bibliotecă sau despre blatul de bucătărie, începe mereu să cureţi suprafeţele superioare şi apoi pe cele inferioare şi podeaua.

 

Dat fiind faptul că nu ai prea mult timp la dispoziţie, îşi recomandăm să apelezi la pămătuful pentru praf. Între timp, poţi aplica puţină soluţie de curăţat şi pe obiectele sanitare din baie şi pe plita din bucătărie. Dacă ai un model nou de cuptor, cel mai probabil acesta are un program de curatare cuptor electric, pe care îl poţi porni tot acum. Pentru un model mai vechi, ce nu are un program prestabilit de autocurăţare, poţi aplica crema sau spray-ul pentru degresare, pentru a scuti timp. Până când vei termina de şters praful în casă, soluţiile aplicate vor acţiona şi nu trebuie decât să ştergi suprafeţele cu o lavetă umedă. Astfel, vei economisi timp şi efort.

3.Ordonează lucrurile prin casă

Cei mai mulţi dintre noi, deşi iubim să avem o casă ordonată, în zilele aglomerate sau obositoare, avem tendinţa de a pune lucrurile la întâmplare prin casă. Este suficient ca două persoane să facă asta două zile, iar casa ta pare să fie vraişte.

 

Aşa că, acum este cel mai bun moment pentru a arunca o privire de ansamblu și a observa lucrurile care sunt lăsate la voia întâmplării. Fie că este vorba despre haine abandonate pe scaunul din dormitor ori din sufragerie, pătura pe care nu ai mai folosit-o de mult şi a rămas pe canapea sau prea multe căni şi pahare pe masă, pune-le pe toate la locul lor. Asta va crea, mai mult ca orice, imaginea unei case aranjate.

4.Schimbă mirosul casei

Acum că toate lucrurile sunt puse la locul lor, nu-ţi mai rămâne decât să schimbi mirosul în casă. Nu te repezi la parfumul pentru cameră, deoarece mai ai ceva de rezolvat înainte. Porneşte aspiratorul şi adună praful acumulat pe pardoseala din întreaga casă. Nu uita să ridici privirea şi spre tavan unde, în colţuri, este posibil să apară peste noapte o mică pânză de păianjen. Acum nu-ţi mai rămâne decât să speli gresia şi parchetul, fie cu șervețele umede, fie cu un mop clasic şi să parfumezi uşor încăperile, dar nu înainte de a aerisi câteva minute. 

 

Acționează rapid și prioritizează corect toate sarcinile data viitoare când vei avea oaspeți neaștepți, iar curățarea în grabă a casei nu ar trebui să fie o durere de cap prea mare. Te poţi bucura de fiecare moment petrecut cu musafirii tăi şi de casa ta curată şi ordonată.

 

Sursa foto: Shutterstock

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri