Astfel că medicii ne avertizează să reducem cât mai mult consumul acestora, potrivit dcnews.ro.
Brânza americană
Acest tip de brânză conține mult sodiu (sare) care provoacă creșterea tensiunii și densitatea sângelui. Este un aliment răspândit în Statele Unite, produs din cheag de lapte și mai multe tipuri de brânză, colby și cheddar, unt, condimente.
Margarina
Conține grăsimi și aditivi alimentari care dăunează sistemului circulator.
Alimentele conservate
Pentru a prelungi termenul de valabilitate este folosit hidroxianisol butilat, cu efecte negative asupra inimii.
Băuturi accidulate
Deși unele sucuri conțin puțin calorii, au în schimb coloranți, iar consumul lor pe termen lung provoacă tulburări ale sistemului cardiovascular.
Batoane energizante
Preferate de multe ori de cei care fac sport dar și în diete pentru a înlocui mâncarea, acestea sunt bogate în grăsimi hidrogenate și cresc nivelul colesterolului.