Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi de sănătate. 5 băuturi care te ajută să îți detoxifici sistemul digestiv

Sfaturi de sănătate. 5 băuturi care te ajută să îți detoxifici sistemul digestiv

de Anastasia Paul    |   

Detoxifierea este importantă pentru un sistem digestiv sănătos iar unele băuturi pot ajuta în acest proces.

Iată 5 băuturi din plante care se prepară simplu și ajută la detoxifierea stomacului:

Ceai de ghimbir și piper negru
Ghimbirul și piperul negru sunt ingrediente puternice cunoscute pentru beneficiile lor digestive. Ghimbirul a fost folosit de secole în medicina tradițională pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante. Ajută la digestie prin stimularea producției de enzime digestive și promovarea secreției de bilă și la descompunerea alimentelor.
Pe de altă parte, piperul negru conține piperină, un compus care îmbunătățește absorbția nutrienților și ajută la digestie.

Atunci când sunt combinate, ghimbirul și piperul negru creează un ceai puternic care ajută la celiminarea toxinelor din stomac prin promovarea digestiei sănătoase și reducerea inflamației.

Un studiu publicat în Jurnalul de Etnofarmacologie evidențiază eficiența ghimbirului în tratarea diferitelor probleme digestive, făcând din acest ceai un remediu de bază pentru detoxifiere.

Citiți și Afinele - fructele care-ți fortifică organismul 

Ceai cu păpădie și lămâie
Papadia este o plantă mai puțin cunoscută, cu proprietati puternice de detoxifiere. Acționează ca un diuretic natural, ajutând organismul să elimine excesul de lichide și toxine prin urină. În plus, rădăcina de păpădie stimulează producția de bilă, ajutând la digestia și absorbția grăsimilor. Lămâia, bogată în vitamina C, adaugă un plus de detoxifiere prin promovarea sănătății ficatului și susținând descompunerea toxinelor.
Păpădia și lămâia creează un ceai răcoritor cu gheață care hidratează și ajută la curățarea stomacului prin eliminarea substanțelor nocive. Cercetările publicate în Journal of Medicinal Food au arătat că extractul de păpădie poate îmbunătăți semnificativ procesul de detoxifiere, făcând din această băutură din plante o alegere excelentă pentru curățarea stomacului.

Suc de sfeclă roșie
Sfecla roșie este plină de nutrienți esențiali, precum acid folic, mangan și potasiu. Conținutul său ridicat de betalaine, un tip de antioxidant, este deosebit de eficient în susținerea funcției hepatice și detoxifiere. Sucul de sfeclă roșie ajută la stimularea enzimelor naturale de detoxifiere ale ficatului, ajutând la descompunerea și eliminarea toxinelor din stomac și intestine.

Citiți și Potasiul, cheia unei inimi sănătoase: Alimentele care îți mențin tensiunea arterială sub control 

De asemenea, sucul de sfeclă roșie îmbunătățește digestia prin creșterea producției de acid din stomac, esențial pentru descompunerea corectă a alimentelor. Un studiu publicat în revista Nutrition Research arată că un consum regulat de suc de sfeclă roșie poate îmbunătăți funcția hepatică și poate sprijini detoxifierea, făcându-l o băutură ideală pentru curățarea stomacului.

Ceai condimentat
Ceaiul condimentat combină trei mirodenii puternice - scorțișoară, chimen și fenicul - care lucrează împreună pentru a detoxifica stomacul. Scorțișoara este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante, ajutând la reducerea inflamației din tractul digestiv și susține sănătatea generală a intestinului. Semințele de chimen ajută la digestie prin stimularea secreției de enzime digestive, în timp ce semințele de fenicul ajută la relaxarea mușchilor din tractul gastrointestinal, reducând balonarea și promovând o digestie mai lină.
Atunci când sunt preparate împreună, aceste condimente creează un ceai care ajută la curățarea stomacului, îmbunătățind digestia și reducând inflamația. Un studiu publicat în Journal of Traditional and Complementary Medicine susține utilizarea acestor condimente pentru sănătatea digestivă, fiind obligatoriu pentru oricine vrea să-și detoxifice sistemul digestiv.

Băutură verde de detoxifiere
Această băutură verde de detoxifiere este un amestec de spanac, castraveți, ghimbir și suc de lămâie, fiecare contribuind cu proprietăți unice de detoxifiere. Spanacul este bogat în clorofilă, un compus care ajută la curățarea tractului digestiv prin legarea de toxine și eliminarea acestora din organism. Castravetele este hidratant și ajută la eliminarea toxinelor prin urină, în timp ce ghimbirul ajută la digestie și reduce inflamația. Sucul de lămâie este revigorant și susține detoxifierea ficatului cu conținutul său ridicat de vitamina C.
Această băutură verde de detoxifiere are mulți nutrienți care ajută la curățarea stomacului, îmbunătățirea digestiei și promovarea sănătății generale. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, ingredientele din această băutură furnizează nutrienți esențiali care sprijină procesele naturale de detoxifiere ale organismului, potrivit indiatimes.com.
 

Subiecte în articol: stomac detoxifiere sistem digestiv
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri