Jurnalul.ro Ştiri Educatie 5 cursuri online, de făcut în toamna aceasta

5 cursuri online, de făcut în toamna aceasta

de Maria Coman    |   

Cum pandemia se prelungește și cum variantele noastre de a ne ocupa timpul liber cu activități recreative sunt din ce în ce mai puține, cursurile online par să se dezvolte cu rapiditate și să se adapteze acestor vremuri. Putem învăța aproape orice, de la cum să zugrăvim singuri la crearea unor hărți astrale.

 

Unul dintre aceste cursuri, care se desfășoară din 30 octombrie, este Introducere în arta urbană: mesaj, culoare, emoţie. Arta Urbană ne însoţeşte mai peste tot, în ultima vreme. Vedem prin toate oraşele din România astfel de exemple, de la festivalurile dedicate la casele private, spaţii de consum de cultură, la mijloacele de transport care devin pânză pentru aceşti artişti. Arta urbană este mijlocul cel mai facil de transmitere a unui mesaj politic, economic, social, fiind de multe ori un exponent al vremii şi al situaţiei sociale prezentate. La acest curs veți primi noţiuni de bază despre istoria artei urbane şi despre cei mai importanţi reprezentanţi ai săi. Mai mult, vom analiza împreună statusul artei urbane contemporane la nivel internaţional. Cursul este organizat de Fundația Calea Victoriei, iar vârsta minimă pentru participare este 14 ani.

 

Tot Fundația Calea Victoriei organizează în această toamnă și cursul de Stil VEstimentar FEminin. Fiecare detaliu al imaginii noastre spune ceva despre noi. Cei din jur îşi pot forma o impresie despre stilul nostru de viaţă, preferinţe, statut social, putere financiară, mediul din care provenim, educaţie şi starea de sănătate, pornind numai de la imaginea şi ţinuta noastră. Preferăm să fim o apariţie sau doar o prezenţă?

La cursul de stil vestimentar, se va discuta despre cum putem să ne îmbunătăţim imaginea pas cu pas şi învăţăm cum să ne îmbogăţim garderoba cu haine care să ni se potrivească şi care ne reprezintă. Vor fi analizate tipurile de conformaţii, iar participanții vor afla ce fel de ţinută avantajează un anumit tip de siluetă. În funcţie de ten, culoarea părului şi a ochilor, vor descoperi care sunt culorile şi nuanţele pe care ar trebui să le poarte.

În plus, pentru că există, într-adevăr, câteva articole vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba nimănui, cursanții vor afla care sunt acelea şi cum le pot alege astfel încât să li se potrivească, în funcţie de siluetă, preferinţe personale şi stil de viaţă.

Oricât ar părea de ciudat, chiar și dansul se poate învăța online. Și dacă până acum ne tot găseam scuze pentru care nu ajungeam la cursuri, acum lucrurile devin mai simple. Există cursuri de grup sau ore private, în funcție de ce își dorește fiecare. Cum funcționează? Veți dansa în direct cu profesorii, veți vedea exact care sunt zonele cu probleme și vei afla cum să le îmbunătățiți. Data și ora pentru cursuri se stabilesc de comun acord. Fiecare lecție privată de dans online durează 30 de minute. Poți participa la ședință singur/ă, cu partenera/partenerul sau, dacă ești părinte, poți participa alături de copilul sau copiii tăi. Există și ore de grup, în care pot fi învățate dansuri latino, dansuri de copii, dansuri clasice și așa mai departe.

Actoria poate fi și ea învățată online. Unul dintre cursuri este organizat de DallesGo și o are ca îndrumătoare pe actrița Andreea Vasile. Cursul ne învață noțiuni practice de dicție și mișcare, propune exerciții captivante de imaginație, ne arată cum să transpunem experiențele personale în actorie și cum să dăm viață unui personaj care să devină remarcabil și de neuitat.

Exercițiile propuse în cadrul cursului sunt menite să dezvolte atenția, puterea de concentrare, capacitatea de a rezolva o temă dată și ajută, cu toatele, la întârirea memoriei și explorarea imaginației.

Atelierele de Mindfulness pot fi și ele extrem de utile în perioada aceasta. Tehnicile de relaxare ne sunt disponibile tuturor, însă de multe ori gândim că „poate funcţionează pentru alţii, dar pentru mine nu. Eu sunt prea mental, prea încordat, prea agitat” sau orice altceva consideri că e valabil pentru tine. Tot la Fundația Calea Victoriei, atelierul este structurat pe ședințe:

1. Conştientizarea corpului şi ascultarea mindful

2. Respiraţia mindful, practica recunoştinţei, heartfulness

3. Observarea mindful a corpului, prin simţuri – ce înseamnă să priveşti, să foloseşti ochii în mod mindful, mişcarea, mersul și mâncatul mindful

4. Conştientizarea gândurilor și emoţiilor – noţiunile „trecut, prezent şi viitor” şi familiarizarea cu emoţiile în corp

5. Punctele de intervenţie: corp, emoţie, gânduri, comportament – parte practică şi mindfulness pentru teste şi evaluări – învăţăm să folosim instrumentele de observare personală înainte, în timpul şi după un interviu sau prezentare.

Toate aceste subiecte vor fi însoţite de experienţa personală şi împărtăşirea ei în cadrul grupului, dacă dorești, cu scopul învăţării colective.

Online-ul ne oferă și alte clase, bineînțeles. De desen, pictură, creații artistice sau chiar de bricolaj.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri