Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 5 metode de protecție pentru siguranța casei tale

5 metode de protecție pentru siguranța casei tale

Siguranța și securitatea locuinței sunt două aspecte extrem de importante, deoarece o casă sigură și protejată te poate preveni de infracțiuni și va asigura pacea și liniștea familiei tale. De aceea, trebuie să te asiguri că alegi cele mai bune metode de precauție și prevenție.

Din fericire, există o varietate de soluții pentru îmbunătățirea securității locuinței tale, iar în acest articol îți vom prezenta câteva dintre acestea.

1. Alege un sistem de securitate performant

Sistemele de securitate se află printre cele mai populare soluții de securitate pentru locuințe. Instalează camere de supraveghere, atât în interior, cât și în exterior, un sistem de alarmă și senzor de miscare.

Senzorii de mișcare pot fi de mai multe tipuri și pot fi utilizați pentru a te alerta în cazul în care cineva se apropie de casă sau pentru a activa luminile în timpul nopții. Spre exemplu, poți să instalezi senzori de mișcare în jurul casei care să detecteze mișcarea în timpul nopții și care să activeze iluminarea exterioară, lucru care îi va speria pe hoți.

2. Adaugă un sistem de iluminat inteligent

Sistemul de iluminat exterior este o altă soluție importantă pentru securizarea locuinței tale. În plus față de senzorii de mișcare pe care i-am menționat anterior, poți instala lămpi exterioare, de preferat cu becuri LED.

Apelând la această soluție, vei putea să setezi culoarea luminii și intensitatea acesteia prin intermediul unei aplicații mobile. În plus, vei putea să programezi la ce oră să se aprindă becurile. Deci, chiar dacă tu nu te afli acasă, locuința va fi luminată.

3. Închide și blochează ușile și ferestrele

Chiar dacă acest aspect pare evident, este important să te asiguri că închizi ușile și ferestrele înainte de a pleca de acasă sau înainte să mergi la culcare. Pentru mai multă siguranță, poți chiar să instalezi un sistem de blocare suplimentar pentru acestea.

De asemenea, poți să instalezi un sistem de senzor de deschidere pe care să îl conectezi la o aplicație mobilă și astfel vei fi notificat de fiecare dată când ușa ta de la intrare este deschisă. Acest lucru te poate ajuta la prevenirea furtului și la protejarea casei.

4. Ai grijă unde ții bunurile de valoare

Cel mai indicat ar fi să nu păstrezi toate bunurile de valoare în același loc și să te asiguri că nu ai sume mari de bani în casă. Recomandat este să ții banii într-un cont sau într-un seif.

De asemenea, este important să nu te lauzi cu ceea ce deții nici în viața reală, nici pe rețelele de socializare deoarece hoții pot profita de aceste detalii.

5. Alte metode la care poți apela

Pe lângă cele menționate mai sus, mai există câteva măsuri de siguranță suplimentare. Dacă locuiești la casă, unde ai o curte la dispoziție, îți poți lua un câine de pază.

De asemenea, poți opta pentru mai multă vegetație. Curtea în care sunt mulți copaci și vegetație dezvoltată îți oferă intimitate și va masca perfect casa și bunurile din curte.

În plus, poți să apelezi la o firmă de securitate. Aceasta este specializată în intervenții rapide și se pot deplasa foarte repede la adresa ta dacă sistemul de alarmă se activează.

În concluzie, asigurarea securității locuinței reprezintă o prioritate pentru orice proprietar. Până și cele mai mici măsuri de precauție pot face o diferență majoră în prevenirea infracțiunilor și în menținerea casei în siguranță.

De la instalarea sistemelor de securitate la întărirea ușilor și ferestrelor, ai la dispoziție mai multe opțiuni pentru a te asigura că locuința ta este protejată. În plus, este important și să informezi membrii familiei tale referitor la importanța pe care o au măsurile de securitate pentru locuință.

Sursa foto: Shutterstock

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri