Jurnalul.ro Timp liber Relatii 5 motive pentru care nu ești promovat la locul de muncă

5 motive pentru care nu ești promovat la locul de muncă

de Anastasia Paul    |   

Ești un angajat model. Ajungi devreme la serviciu, pleci târziu, îți asumi proiecte suplimentare. Totuși, nu ești promovat la serviciu. Este un scenariu mai frecvent decât ai putea crede.

Într-un sondaj recent, realizat de Pew Research, doar 33% dintre respondenți au declarat că sunt foarte mulțumiți de oportunitățile lor de promovare la locul de muncă. Astfel, 66% dintre participanți s-au declarat oarecum mulțumiți sau deloc.

Faptul că nu ești promovat, nu se reflectă neapărat asupra performanței tale. De fapt, mulți dintre cei cu performanțe înalte nu reușesc să treacă la nivelul următor deoarece se concentrează prea mult pe munca din greu și nu suficient pe lucrul inteligent.

În timp ce experiența și rezultatele sunt esențiale, multe elemente sunt implicate în asigurarea unei promovări. Dacă ești frustrat, dar ești gata să faci următorul pas, iată 5 motive pentru care s-ar putea să nu fii promovat la locul de muncă.

1. Nu ieși din zona ta de confort
Rămâi în același loc de muncă pentru o perioadă lungă – de obicei 3 ani sau mai mult. Riscul de a fi prea bun la locul de muncă este că angajatorii sunt mai puțin motivați să te promoveze. Cu cât petreci mai mult timp într-un singur rol, cu atât vei fi mai greu de înlocuit. A rămâne într-un  post ani de zile transmite și mesajul că îți lipsește ambiția și s-ar putea să nu fii interesat să schimbi ceva. În cele din urmă, riști ca abilitățile tale să stagneze, ceea ce înseamnă că promovarea va merge probabil către cineva cu calificări mai bune.

2. Nu ceri o promovare
Nu este suficient să ții capul în jos și să muncești din greu. Trebuie să fii proactiv. Făcând munca șefului tău mai ușoară, construiești încredere. În timp, vei putea anticipa nevoile celorlalți, ceea ce îi ajută și îți permite să-ți prezinți abilitățile de conducere, să preiei controlul asupra carierei și să creezi o relație pozitivă cu managerul tău. În acel moment, vei putea să dezvolți un argument solid pentru o promovare și să acționezi pentru ca aceasta să se întâmple.

3. Îți lipsesc abilitățile critice
Un alt motiv pentru care nu ești promovat este că îți lipsesc abilitățile esențiale necesare pentru acest rol. Pentru a te asigura că ești pregătit pentru următorul pas, rămâni deschis la feedback. Stabilește un dialog deschis cu șeful tău și pregătește un plan de dezvoltare profesională. Solicită oportunități de a-ți dezvolta abilitățile. Apoi, când se deschide o poziție care se potrivește cu expertiza ta, vei fi pregătit.

4. Nu ești vizibil pentru liderii cheie
Dacă liderii din întreaga organizație nu știu cine ești sau ce ai realizat, promovarea nu va fi ușoară. Unele companii  exclud chiar și angajații care lucrează la distanță. Vorbește în ședințe și asumă-ți proiecte importante. De asemenea, păstrează o listă continuă cu realizările pe care le poți împărtăși cu șeful tău în mod regulat. În acest fel, vei fi alegerea evidentă atunci când apare o oportunitate de promovare.

5. Nu ești deschis pentru feedback
Când ceri feedback sincer, crești personal și profesional. De asemenea, îți cresc șansele de promovare deoarece este o oportunitate de creștere. În loc să fii defensiv, pune întrebări clarificatoare. Arată că accepți criticile constructive luând notițe și reflectând asupra conversației. Conducerea necesită o minte deschisă și proactivă. Luând inițiativa de a deveni mai bun la locul de muncă, arată că ai dăruire și efort.

Urcarea pe scara corporativă necesită mai mult decât recenzii strălucitoare și o etică puternică a muncii. Dacă nu ești promovat, colaborează cu managerul pentru a crea un plan de acțiune pentru a trece la nivelul următor. Alte opțiuni includ luarea în considerare a unei mișcări orizontale sau a unei poziții temporare într-o altă echipă pentru a-ți dezvolta abilitățile. Dacă simți că stagnezi, ar putea fi timpul să treci la altă organizație. Deși schimbarea nu este niciodată ușoară, îți datorezi ție să găsești un mediu în care să poți prospera, notează forbes.com.
 

Subiecte în articol: munca promovare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri