Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 obiceiuri dăunătoare pentru mașina de spălat rufe

5 obiceiuri dăunătoare pentru mașina de spălat rufe

de Anastasia Paul    |   

Mai multe obiceiuri proaste pot deteriora mașina de spălat rufe. Poate nu te-ai gândit prea mult la asta dar apoi vezi cum apar probleme aparent minore care costă însă bani pentru reparații dar și pentru achiziția de noi haine. Și chiar facturi mai mari la electricitate.

Iată câteva sfaturi pentru protejarea mașinii de spălat.

1. Setează aceeași temperatură de fiecare dată

„Setarea temperaturii depinde numai de tipul de material pe care îl speli. Ca regulă generală, prosoapele și lenjeria de pat ar trebui de obicei spălate la temperaturi calde sau fierbinți, în timp ce țesăturile, precum bumbacul și lâna, trebuie curățate la temperaturi mai scăzute pentru a le proteja forma. În plus, schimbarea temperaturii îți va salva hainele de decolorare și micșorare, scrie express.co.uk.

2. Nu folosi prea mult detergent

Folosirea excesivă a detergentului este una dintre cele mai frecvente greșeli. Făcând acest lucru, hainele tale nu sunt mai curățate, în schimb vei avea mai multe probleme. 

Este imposibil să nu iubim detergentul de rufe deoarece acesta este motivul pentru care hainele noastre ajung să miroasă frumos și proaspăt. Din păcate, folosirea lui în exces poate duce la urme de reziduuri pe haine. Iar dacă reziduurile rămân pe haine, acestea atrag murdăria. Reduce cantitatea la 75% din doza recomandată și vezi dacă ești mulțumit de cum arată hainele apoi. 

3. Ai uitat să-ți golești buzunarele

Dacă te grăbești sau ai multe de făcut, verificarea meticuloasă a tuturor buzunarelor hainelor pe care le pui la spălat ar putea fi o problemă. Cu toate acestea, este important deoarece obiectele rămase pot înfunda scurgerea mașinii de spălat. 

Cele mai periculoase sunt obiectele metalice, precum monedele ori cheile. Spălarea nu va dăuna metalului dar, în timp ce hainele se învârt, acesta ar putea sparge sticla din mașina de spălat cu 

Cea mai mare preocupare sunt obiectele metalice, precum moneda sau cheia. Trecerea printr-o spălare nu va dăuna metalului, dar nu același lucru se poate spune despre mașina de spălat cu încărcare frontală sau ar putea deteriora tamburul. Totodată, cheia sau moneda s-ar putea bloca în conductă, provocând inundații.

4. Supraîncărcarea mașinii de spălat

Este tentant să mai împingi câteva articole în mașină pentru a termina rufele de spălat mai repede dar supraîncărcarea afectează eficiența curățării lor. Cu cât sunt mai multe haine în mașină, cu atât detergentul are mai puțin spațiu să circule. Mai mult, pune presiune pe mașină și o uzează mai repede, astfel că îi scade durata de funcționare. 

5. Ignorarea semnelor unei mașini de spălat defecte

Mașina de spălat este un aparat esențial în gospodărie. Ea are mai multe componente care trebuie să funcționeze împreună perfect, iar acele piese se vor uza în cele din urmă sau vor înceta să funcționeze corect dacă întreținerea regulată a mașinii nu este efectuată. Atunci când auzi un  zgomot ciudat, simți miros urât sau vezi mucegai pe garnitură, nu le ignora. O mașină de spălat defectă nu vă va spăla rufele corect.

 

Subiecte în articol: masina spalat rufe vase
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri