Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 plante care țin muștele de fructe departe de bucătăria ta

5 plante care țin muștele de fructe departe de bucătăria ta

de Anastasia Paul    |   

Cinci plante sunt potrivite pentru a ține muștele de fructe departe de bucătăria ta.

Astfel că busuiocul, lavanda, menta, rozmarinul, gălbenelelele vor respinge aceste insecte zburătoare, mici de 3 mm. 

Claire Hooper explică pe Instagram că de o lungă folosește lavandă, mentă și rozmarin pentru a îndepărta muștele de fructe și, în pofida scepticismului inițial, acest truc a funcționat. 

Citiți și Prognoza pentru următoarele două săptămâni: Toamna începe cu temperaturi de peste 30 de grade 

Vorbind cu Ideal Home despre utilizarea plantelor care resping muștele de fructe, în locul celorlalte metode preferate de internet pentru a alunga aceste insecte înaripate, Clare spune că a folosit anterior oțet de mere dar i s-a părut că mirosul este prea puternic. 

„Am găsit această nouă metodă online și am încercat-o timp de o lună – este genială!” spune ea. „Și făcut din lucruri pe care le aveam în grădină, deci foarte prietenoase cu bugetul.”

Citiți și 5 cele mai potrivite ceaiuri pentru zilele calde de vară

Clare a creat un mic buchet de ierburi pe care le-a pus lângă bolul ei cu fructe. Poți urma exemplul cu propriul tău buchet mic așezat într-un castron sau atârnat decorativ pe perete.

Totodată, mulți grădinari sunt de acord cu Clare. „Se știe că anumite plante resping muștele de fructe datorită mirosurilor lor puternice sau compușilor naturali care nu sunt atractivi pentru acești dăunători”, spune Christopher O'Donoghue, de la Gardens Revived, potrivit idealhome.com.

 

Subiecte în articol: plante muste bucătărie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri