Jurnalul.ro Timp liber Culinar 6 cele mai frecvente și mari greșeli pe care le faci în bucătărie

6 cele mai frecvente și mari greșeli pe care le faci în bucătărie

de Andreea Sava    |   

De cele mai multe ori, problemele de nutriție, în zilele noastre, vin din obiceiuri împământenite și răspândite chiar și de bucătării renumite.

Așadar, poți să mănânci nesănătos chiar și la un restaurant de lux.

Nu mai vorbim de obiceiuri pe care toată lumea le numește “tradiții” dar care în niciun caz nu se regăseau în dieta țăranului român de acum 100 de ani.

Sunt lucruri simple pe care, dacă le schimbi, deja ai făcut pasul major spre o dietă echilibrată deci spre sănătate.

1. Cartofii, garnitură pentru carne

Este aproape imposibil să găsești rețete pentru prepararea cartofilor, altfel decât ca garnitură pentru carne. Ceea ce este complet greșit. Amidonul, conțint în cantitate mare de cartofi, nu este digerat de aceleași enzime și în aceleași condiții de PH ca proteinele din carne. Deci combinația duce la îngreunarea digestiei și la acumularea de kilograme.

Gătiți corect, însă, cartofii nu doar că nu îngrașă, dar te ajută să slăbești. Dacă vrei să afli cum, citește articolul de .

Vezi celelalte 5 greseli frecvente pe care le faci in bucatarie, pe andreeasava.ro

Subiecte în articol: andreea sava bucătărie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri