Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 6 servicii de mentenanță oferite de o companie de ascensoare

6 servicii de mentenanță oferite de o companie de ascensoare

Încheierea unui contract cu o companie specializată pentru asigurarea serviciilor de mentenanță este obligatoriu prin lege pentru orice clădire în care există cel puțin un ascensor. Un astfel de echipament este supus uzurii în procesul său de funcționare, ceea ce înseamnă că are nevoie de verificări periodice și, uneori, mici reparații.

De regulă, lifturile trebuie inspectate de către specialiști măcar 1 data pe luna, dacă vorbim de modele mai noi, cu marcaj CE, sau de 2 ori pe lună, în cazul ascensoarelor foarte vechi. Iată ce servicii de mentenanță oferă o firmă de ascensoare:

  1. Inspecții preventive de întreținere

Serviciile de întreținere a lifturilor cresc siguranța în exploatare, fiabilitatea, precum și durata de viață a instalațiilor. Chiar dacă sunt efectuate revizii anual, importanța mentenanței periodice a ascensorului este de necontestat. Companiile specializate au proceduri proprii cu privire la verificările ce trebuie realizate la anumite intervale pentru a putea identifica din timp eventualele defecțiuni și probleme apărute la nivelul mecanismului. Mentenanța periodică preventivă este esențială pentru monitorizarea sistemelor de siguranță și a tuturor elementelor ascensorului.

  1. Repararea defecțiunilor

În timpul funcționării mecanismului, dat fiind faptul că este supus unui trafic intens, pot apărea diverse erori sau defecțiuni. O echipă de profesioniști care poate identifica problemele ascensorului are capacitatea de a remedia orice inconvenient. În general, cele mai frecvente disfuncționalități țin de operarea mai lentă a liftului, zgomote ciudate, consum ridicat de energie, încurcarea comenzilor, blocaje sau erori la deschiderea ușilor. Multe dintre acestea pot fi observate adesea în cadrul inspecțiilor de rutină.

  1. Verificarea atentă a tuturor componentelor

În cadrul unei sesiuni de întreținere a liftului este inclusă și inspectarea detaliată a tuturor componentelor. O companie de ascensoare va analiza sistemul de frânare, cablul de tracțiune, limitatorul de viteză, troliul, sistemul de iluminat din cabină, ușile, sistemul electric, lagărele și axele. Practic, orice element este verificat pentru a se asigura buna funcționare a întregului mecanism.

  1. Curățarea cabinei ascensorului

O firmă specializată oferă și servicii de igienizare și curățare completă a cabinei liftului în timpul procesului de mentenanță. Acest spațiu se poate transforma cu ușurință într-un mediu complet neigienic, fiind destul de restrâns. Prin urmare, sunt necesare acțiuni precum curățarea tavanului, pereților și pardoselii, aspirarea pragului sau dezinfectarea butoanelor de comandă.

  1. Asistență în cadrul inspecțiilor periodice

Dacă alegi să lucrezi cu o firmă de ascensoare cu experiență îndelungată în domeniu vei putea beneficia de toată atenția echipei. Ai posibilitatea de a primi consiliere personalizată pentru reabilitarea ori modernizarea lifturilor sau pentru instalarea unor ascensoare noi. De asemenea, primești asistență din partea companiei și în momentul în care sunt efectuate inspecții periodice de către organismele de control autorizate. Mai exact, prin intermediul unui pachet ce cuprinde serviciile de mentenanță te bucuri și de proceduri adaptate nevoilor tale specifice.

  1. Acționarea în regim de urgență

Este foarte important ca o firmă de ascensoare să ofere clienților servicii non-stop de salvare a persoanelor. Lifturile funcționează în permanență, fie că este zi sau noapte. Întrucât oamenii îl folosesc tot timpul, pot apărea oricând diferite situații mai puțin plăcute. În cazul în care compania care asigură service dispune și de un dispecerat național ce poate fi apelat non-stop, va putea acționa cu ușurință, în regim de urgență, atunci când apar probleme.

 

Pe lângă faptul că-și îndeplinește cu succes sarcinile ce țin de graficul de lucrări programate, o companie de ascensoare specializată trebuie să fie întotdeauna aproape de clienții săi. Serviciile de mentenanță nu se rezumă doar la verificarea periodică a mecanismului, ci este necesar să vizeze și monitorizarea permanentă a lifturilor pentru a putea asigura confortul utilizatorilor și funcționarea optimă a instalației.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri