Jurnalul.ro Timp liber Fashion 6 sfaturi pentru un machiaj perfect la tenul matur

6 sfaturi pentru un machiaj perfect la tenul matur

de Anastasia Paul    |   

Pe măsură ce îmbătrânești, împrospătarea rutinei de îngrijire a pielii este esențială, iar același lucru este valabil și pentru a învăța stiluri de machiaj potrivite tenului matur. La urma urmei, fața ta este o pânză în continuă schimbare.

Iată ce spun artiștii în machiaj cu experiență:

Pregătirea pielii este o necesitate

Toți experții spun că mai puțin înseamnă mai mult atunci când vine vorba de machiaj, așa că vei dori să ]'i preg[te;ti pielea pentru a te asigura că pielea ta arată strălucitoare și sănătoasă.

„Secretul unui machiaj frumos este o piele frumoasă și sănătoasă”, spune Rose-Marie Swift, artist de machiaj și fondator al RMS Beauty. „Pielea hidratată arată mai sănătoasă decât pielea uscată. Ridurile și cutele tale par, de asemenea, mai puțin proeminente atunci când pielea ta este hidratată.”

De aceea rutina ta de machiaj ar trebui să înceapă cu îngrijirea pielii. Aplicarea unei creme hidratante înainte de machiaj este o necesitate. Acesta conține acid hialuronic și glicerină pentru a crește umiditatea.

Dacă vrei să faci o diferență pe termen lung în sănătatea și aspectul pielii tale, ia în considerare investiția într-o mască cu lumină roșie. Este un must-have deoarece umple liniile fine și ridurile, luminează și întărește pielea, uniformizează tonusul și reduce textura pieli”. Este ușor de încorporat în rutina de îngrijire a pielii sau chiar de a face o ședință rapidă înainte de a te machia.

Evită produsele pentru ten cu acoperire completă

„Oamenii cred adesea că ar trebui să se machieze mai mult pe măsură ce îmbătrânesc, dar este exact opusul”, spune Swift. „Dacă porți prea mult fond de ten, se poate întinde pe liniile fine și riduri, iar acest lucru îți îmbătrânește aspectul mai mult decât dacă nu ai purta nimic.”

Jeanine Lobell, artist de machiaj și fondator al companiei Neen, recomandă să înlocuie;ti un fond de ten cu acoperire completă cu o cremă hidratantă lichidă, colorată. Acest lucru ]'i va oferi o acoperire mai naturală. Scopul este ca pielea să arate natural.

Artista de machiaj și fondatoarea mărcii de frumusețe, Jenny Patinkin, spune că o abordare ușoară este cea mai bună și pentru corector. Ea sugerează să rămâi departe de anticearcanele mate sau cu acoperire completă sub ochi, care pot ajunge să arate uscate sau aglomerate, și să optezi pentru un corector transparent doar acolo unde ai nevoie.

Swift este de acord, adăugând: „Nu aplica corector până la capăt pe pomeți; aplic[-l doar acolo unde este decolorarea.”

„Cu o cremă hidratantă colorată, poți, de asemenea, să revii de la nuanța ta reală și să adaugi puțină căldură. Cu un fond de ten mai greu, asta te-ar face să arăți ca și cum ai purta nuanța greșită.”

Folosește produse cu cremă în loc de pudră

Deoarece uscăciunea este o preocupare comună pentru pielea matură, artiștii în machiaj spun că formulele pe bază de cremă sunt calea de urmat. Fie că este vorba de fard de obraz, iluminator, bronzant sau chiar fard de ochi, o formulă cremă va ajuta la estomparea și la camuflarea oricărei texturi.

„Alege întotdeauna produse hidratante, cremoase”, spune Swift. „Pielea ta devine mai uscată pe măsură ce îmbătrânești, așa că ai nevoie de toată hidratarea suplimentară pe care o poți obține.”

Deoarece formulele de cremă sunt adesea făcute cu emolienți (cum ar fi untul de shea, uleiul de ricin sau uleiul de jojoba) care se topesc în piele, ele vor crea un amestec perfect. Pudrele, pe de altă parte, stau doar deasupra pielii.

„Un fard de obraz cremă va aduce o strălucire mai hidratată din interior, comparativ cu un fard de obraz pudră, care se va așeza pe pielea ta”, spune Lobell.
 

Nu-ți fie frică de buze îndrăznețe

Buzele roșii sunt de preferat atunci când vrei să te machiezi. Chiar dacă nu vrei să devii îndrăzneț și strălucitor, puțină culoare pe buze este o modalitate rapidă de a aduce puțină viață aspectului tău.

„Prefer să adaug puțin mai multă culoare buzelor clienților mei în vârstă deoarece culoarea naturală a buzelor se poate estompa în timp și ne poate face să arătăm plictisitoare”, spune Patinkin. „Și pentru că buzele noastre pot părea mai subțiri în timp, puțină strălucire le face să pară mai hidratate și mai pline.”

Pentru un aspect de machiaj , artiștii recomandă utilizarea unui produs dual pentru buze și obraji. Creează un efect monocrom, de coeziune, care durează câteva minute pentru a fi realizat.

Poți alege și un creion de buze, în culoare nud, care să se potrivească buzelor tale, nu rujului. 

Creion de ochi

Un ochi de pisică clasic sau un liner îndrăzneț poate începe să arate prea dur pe măsură ce îmbătrânim. În schimb, makeup-artiștii spun să optezi pentru o abordare minimală și nuanțe mai moi. Inglessis spune să încerci un maro sau gri, mai degrabă decât negru, în timp ce Patinkin iubește bleumarinul.

Patinkin sugerează, de asemenea, să încerci tehnica de strângere, care înseamnă să desenezi conturul doar pe linia interioară a ochilor, la baza genelor tale. „Spre deosebire de creionul obișnuit, nu ocupă mult spațiu pe pleoape”, spune ea. „Ajută la definirea formei ochilor, face ca baza genelor să pară mai plină și culoarea bleumarin face albul ochilor să pară cu adevărat strălucitor.”

Un alt truc ușor pentru a-ți  face ochii să pară mai mari și mai treji? Curbarea genelor. „Când genele tale sunt ondulate, mai multă lumină poate ajunge în ochi pentru a le face să pară mai mari și mai strălucitoare. În plus, genele care sunt ondulate ajută la camuflarea schimbărilor legate de vârstă, cum ar fi subțierea sau căderea.” 

Pudră presată

Nimeni nu-și dorește ca machiajul să arate groaznic, iar acest lucru dă naștere la îngrijorare mai ales dacă lucrezi cu piele uscată și linii fine, așa cum este tipic pentru pielea matură. Pentru a evita acest lucru, Lobell recomandă să îți fixezi machiajul cu o pudră presată, mai degrabă decât cu o pudră liberă. O pudră presată, spune ea, îți oferă mai mult control.

„Aleg întotdeauna pudra presată, deoarece cu o perie iei mai puțin produs”, spune Lobell. „O poți aplica foarte specific și mai direct acolo unde ai nevoie. Este un finisaj mai fin”, potrivit edition.cnn.


 

Subiecte în articol: machiaj femei
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri