Jurnalul.ro Ştiri Educatie 61 de „Şcoli Europene”, în 2018

61 de „Şcoli Europene”, în 2018

de Monica Cosac    |   

Un număr de 61 de unităţi de învăţământ din 29 de judeţe şi din Capitală au primit, ieri, la Palatul Parlamentului, certificatul de „Şcoală Europeană - 2018” şi câte un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat pentru dotări.

Şcolile premiate ieri sunt câştigătoare ale celei de-a XV-a ediţii a competiţiei naţionale „Şcoală Europeană”. La ediţia din acest an s-au înscris 112 unităţi de învăţământ preuniversitar din 29 de judeţe şi din Capitală. Pe primele cinci locuri s-au clasat: Şcoala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad (judeţul Vaslui) - 192 puncte, Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului (judeţul Suceava) - 191 puncte, Şcoala Gimnazială „M. C. Epureanu” din Bârlad (judeţul Vaslui) - 189 puncte, Şcoala Gimnazială „Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa (judeţul Dâmboviţa) - 182 puncte şi Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iaşi - 179 puncte.

Legat de premii, Ministerul Educaţiei a anunţat că va repartiza sumele către inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, acestea urmând să le transfere unităţilor de învăţământ.

Concursul se adresează unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale

Pentru a departaja candidaturile, şcolile primesc puncte în funcţie de mai multe criterii, printre care: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene, integrarea activităţilor din cadrul programelor europene în programul curent al şcolii, performanţele şcolare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naţionale, olimpiade şi concursuri şcolare, asigurarea egalităţii de şanse şi facilitarea accesului la educaţie, continuitate, strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare, strategie şi modalităţi de valorizare.

Mai multe detalii despre competiţia “Şcoală Europeană” pot fi găsite pe site-ul www.edu.ro.

Dintre cele 2.023 de unităţi de învăţământ preuniversitar participante la ediţiile anterioare (2004 - 2017), 775 au primit titlul de „Şcoală Europeană”. Certificatul obţinut are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să reintre în concurs pentru reconfirmarea titlului.

 

Subiecte în articol: scoli europene
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri