Jurnalul.ro Ştiri Observator „7 motive pentru a te muta în România chiar acum” sau cum văd străinii viața la noi în țară

„7 motive pentru a te muta în România chiar acum” sau cum văd străinii viața la noi în țară

În general, românii se arată nemulțumiți de condițiile de trai din țară, dar v-ați gândit vreodată cum suntem percepuți din exterior? Aparent, străinii care se mută aici au o cu totul altă părere și sunt de-a dreptul entuziasmați de viața din România.

O ziaristă din Statele Unite ale Americii a povestit pe matadornetwork.com ce înseamnă să locuiești în România, oferind oamenilor 7 argumente pentru a se muta aici. Iată cum și-a descris experiența:

 

„1. Internetul este rapid și ieftin

Când aud de România, majoritatea oamenilor se gândesc la cai și căruțe, orfani și vampiri. Nu se gândesc la conexiunea la Internet incredibilă – și chiar asta e ceea ce România poate să ofere. România are cea mai rapidă viteză de download din Europa. Abonamentul meu costă în jur de 12 dolari pe lună.

 

2. Costurile de trai sunt în general scăzute

Pentru produsele de bază, România are printre cele mai mici costuri din Uniunea Europeană. Chiria în București – cel mai scump oraș din România – poate fi oricât de scumpă dorești, dar poți beneficia de un loc confortabil pentru mai puțin de 400 de dolari pe lună, și adesea chiar mai puțin.

O sticlă bună de vin costă numai 6$. De curând, am comandat două pizza, un desert, aripioare de pui și mozzarella sticks de la un restaurant care face livrări la domiciliu pentru aproximativ 12$ (și datorită unei promoții, am primit și o sticlă de vin gratis).

În general salariile celor mai mulți români sunt foarte mici, dar dacă lucrezi pentru o multinațională ori pentru o școală internațională sau ești un freelancer de succes, poți trăi confortabil cu mult mai puțin decât ai avea nevoie acasă.

 

3. Vei avea parte de cele mai spectaculoase trasee

Chiar dacă șoselele din România sunt departe de a fi perfecte, România este un loc interesant de văzut din mașină. Aici aveți Transfăgărășanul, drum lung și șerpuit care străbate un cadru montan spectaculos. Când a fost prezentat la Top Gear, Jeremy Clarkson a fost atât de impresionat încât i-a oferit titlul de „cel mai bun drum din lume”.

Dar în afară de asta, posibilitatea de a observa peisajul rural liniștit și munții amenințători din mașină și oportunitatea de a te opri în satele pitorești fac din plimbările prin România o experiență inegalabilă.

 

4. Limba română nu este greu de învățat de vorbitorii nativi de limba engleză

Institutul American pentru Servicii Străine clasifică limbile în funcție de numărul de ore pe care un vorbitor nativ de limbă engleză trebuie să îl petreacă pentru a le învăța. Româna este o limbă de „Categoria I”, ceea ce înseamnă că este una din limbile pe care vorbitorii de engleză le învață foarte ușor.

De asemenea, dacă la un moment dat ai învățat vreo limbă romanică (în special italiană sau spaniolă), să înveți româna va fi chiar mai ușor, pentru că este, de asemenea, o limbă latină. Nu spun că româna nu are aspectele sale mai complicate – cum ar fi terminațiile substantivelor – dar în amplul tablou al limbilor lumii, este una din cele mai accesibile pentru vorbitorii nativi de engleză.

 

5. Sălbăticia din România abia așteaptă să fie explorată

Îți plac expedițiile pe munte? Să schiezi? Caiacul? Să observi păsările sau mamiferele mari din sălbăticie? Sau preferi plajele? Țara este mare și astfel de locuri se găsesc peste tot (unele din ele nici măcar nu au nume, dar le vei găsi o dată ce începi să explorezi). România are o natură variată și patru anotimpuri.

 

6. Vinul românesc este ieftin, mult și gustos

Știu destul de multe despre vinuri (...) În orice caz, apreciez cu adevărat un vin care este ieftin și delicios. România are din abundența astfel de vinuri – care nu sunt doar băubile, ci au un gust cu adevărat bun.

De asemenea, pot garanta că găsiți vin bun la orice magazin „non-stop” din țară. Trebuie să luăm în considerare că România are una din cele mai vechi tradiții din lume în ceea ce privește producția de vinuri, începând de acum 10.000 de ani. Cu o asemenea dedicație pentru domeniu, deducția ar fi că au ajuns să facă acest lucru corect.

 

7. Oamenii sunt fantastici

În opoziție totală cu descrierile din presă conform cărora cetățenii acestei țări sunt cerșetori și infractori, majoritatea românilor pe care i-am cunoscut sunt prietenoși, muncitori și extrem de primitori cu străinii. În ultima perioadă, țara a experimentat câteva schimbări în bine (...). Poate e doar părerea mea, dar oamenii din România par mai încrezători și mai optimiști decât erau în trecut. Mutarea în România acum, într-o perioadă a schimbărilor, ar putea fi o decizie pe care nu o veți regreta.”

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri