Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 7 semne că ai arterele blocate. Ce simți la mâini și picioare pe timpul nopții

7 semne că ai arterele blocate. Ce simți la mâini și picioare pe timpul nopții

de Anastasia Paul    |   

Arterele înfundate, cunoscute și sub numele de ateroscleroză, apar atunci când depozitele de grăsime se acumulează în pereții arterelor, limitând fluxul sanguin.

Acest lucru poate afecta diferite artere, inclusiv cele care alimentează cu sânge inima, creierul și membrele. Există mai multe obiceiuri de stil de viață care pot contribui la apariția acestei probleme de sănătate, cum ar fi colesterolul crescut, fumatul, hipertensiunea arterială, diabetul și lipsa exercițiilor fizice. Aceste riscuri încurajează acumularea plăcii în artere, îngustându-le și încetinind circulația sângelui.

1. Amorțeală și o senzație neobișnuită
Primul semn care poate să apară atunci când arterele sunt blocate sau înfundate este o senzație inexplicabilă de ciupituri în mâini și degete. Acest lucru se întâmplă din cauza obstrucției în fluxul sanguin către extremități și care provoacă leziuni ale nervilor.

2. Schimbarea culorii pielii
Un semn foarte frecvent al arterelor înfundate este o schimbare bruscă a culorii pielii mâinilor și degetelor. Acest lucru este provocat, de obicei, de lipsa fluxului de sânge către mâini și degete.

3. Mâini și degete reci
Dacă observi că mâinile și degetele devin reci și palide fără motive vizibile, această răceală inexplicabilă este cauzată de fluxul sanguin redus provocat de arterele îngustate, care limitează fluxul de sânge cald către mâini și degete.

4. Lipsa de putere

O lipsă bruscă de forță este un alt semn al arterelor înfundate sau blocate. De obicei, acest lucru se întâmplă din cauza aprovizionării slabe cu sânge a mâinilor și degetelor, care în timp slăbește mușchii, făcând mai dificilă prinderea obiectelor și subminând sarcinile care necesită îndemânare manuală.

5. Unghii albăstrui
Arterele inimii înfundate pot provoca o decolorare pe unghii, devenind palide sau albastre. Circulația deficitară din cauza arterelor înguste reduce fluxul de sânge, făcând mâinile să pară roșii și palide.

6. Mâini și degete umflate
Umflarea mâinilor noaptea din cauza retenției de lichide poate indica artere blocate. Umflarea arată o circulație deficitară și probleme cardiace, așa că este vital să urmărești acest semn și să consulți un medic.

7. Durere și disconfort neobișnuit
Dacă mâinile te dor mai mult noaptea s-ar putea să fie cauzat de arterele blocate care reduc fluxul sanguin. Durerea de mână pe timp de noapte sau crampele nu trebuie ignorate și necesită asistență medicală, notează thehealthsite.com.
 

Subiecte în articol: artere blocare noapte maini picioare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri