Jurnalul.ro Timp liber Relatii Cum să gestionezi o dispută. 6 trucuri abile pentru a rezolva o neînțelegere

Cum să gestionezi o dispută. 6 trucuri abile pentru a rezolva o neînțelegere

de Anastasia Paul    |   

Ai observat vreodată că unii oameni sunt atât de abili încât pot scăpa din orice situație neplăcută? Chiar dacă nu au dovezi logice, ei răsucesc cuvintele lor și ale altora, în așa fel încât lucrurile să fie în favoarea lor.

Dacă și tu vrei să excelezi în viață și să treci peste situații dificile, iată câteva sfaturi și trucuri psihologice care te pot ajuta să câștigi orice ceartă.

1. Metoda socratică
Trebui să adresezi celeilalte persoane o serie de întrebări, astfel încât răspunsurile lor să conducă în cele din urmă la o concluzie care să se alinieze cu ceea ce vrei. În acest fel, îl vei determina să spună ceea ce încerci să insinuezi, punându-i pur și simplu cuvinte în gură.

2. Alegere falsă
Prezintă o situație sau o problemă în așa fel încât cealaltă persoană să creadă că există doar două rezultate posibile, în timp ce în realitate sunt mai multe. În acest fel, oricare dintre cele două opțiuni alese, va fi în favoarea ta.

Citiți și Secretul longevității. Ce spune cel mai vârstnic om de pe Pământ: „De ce am trăit atât de mult.."

3. Emoții
Oamenii sunt ființe emoționale, așa că folosește acest lucru în favoarea ta, conectându-te cu ei la nivel emoțional, în loc să fii logic în timp ce vă certați. În cele mai multe cazuri, oamenii se lasă conduși de emoții și uită de raționamentul logic. Acest lucru îi va face să fie de acord cu punctul tău de vedere.

4. Deturnarea atenției
O altă soluție este de a aduce în discuție probleme care nu au legătură cu problema principală. Acest lucru deturnează atenția și ascunde problema principală sub covor deocamdată.

5. Puterea tăcerii
Dacă crezi că cealaltă persoană este vicleană și minte, atunci, în loc să te cerți cu el, stai liniștit. Acest lucru îl va face să se simtă inconfortabil și l-ar putea determina să se explice prea mult, dezvăluind astfel adevărul sau slăbiciunile.

Citiți și Doar 1 din 4 români profită de „Litoralul pentru toți”, deși are reduceri de până la 70% la cazări 

6. Atac la persoană
În acest caz, în loc să se concentreze pe argument, își critică adversarul care a inițiat argumentul țintindu-i defectele sau caracterul. Acest lucru distrage atenția persoanei care a început discuția. De asemenea, schimbă concentrarea de la argument la alte probleme triviale, potrivit indiatimes.com.
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri