Jurnalul.ro Timp liber Casa 9 moduri de a-ți exprima afecțiunea pentru câinele tău...pe limba lui

9 moduri de a-ți exprima afecțiunea pentru câinele tău...pe limba lui

de Anastasia Paul    |   

Proprietarii de câini știu că sunt iubiți de câinii lor, chiar dacă o exprimă altfel decât oamenii. Cercetările recente i-au întristat însă pe mulți iubitori de câini întrucât au dezvăluit că majorității câinilor nu le place să fie îmbrățișați. Acest lucru nu înseamnă că prietenii noștri patrupezi nu vor afecțiune; ei se dezvoltă prin iubirea și aprobarea noastră! În loc să îi îmbrățișați, ceea ce îi poate face să se simă inconfortabil, arată-le devotamentul în moduri pe care le înțeleg cu adevărat - mângâieri pe burtă sau timp de joacă. Aceste gesturi întăresc legătura și exprimă dragostea într-o limbă pe care o înțeleg.

Dr. Brian Hare, profesor de neuroștiințe cognitive la Universitatea Duke, a ocupat primul loc pe lista celor mai bine vândute NY Times cu cartea sa, Geniul câinilor. Într-un interviu din primăvara anului trecut, el a spus că atunci când câinele se uită la tine, el „te îmbrățișează cu ochii”.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să te uiți adânc în ochii câinelui care păzește depozitul de vechituri! Contactul vizual direct este considerat o provocare sau amenințare în multe situații. Dar pe animalul tău de companie încearcă să-l privești în ochi.

Mângâieri, contact vizual

Vorbește încet, mângâie-l ușor și menține contactul vizual. Potrivit lui Hare, aceste momente de liniște stimulează eliberarea de oxitocină în creierul canin - același hormon care leagă mama și copilul.

Un studiu japonez, publicat în volumul Behavioral Processes din septembrie 2013, a constatat că atunci când aceștia își ridică sprâncenele – în special pe cea stângă – atunci când sunt întâmpinați de stăpâni. 

Când străinii au venit să-i întâmpine, câinii de testare au arătat mult mai puțină activitate facială, cea mai mare parte fiind pe partea dreaptă. Semnificația este că partea dreaptă a creierului controlează partea stângă a feței și este legat de emoție, în timp ce partea stângă a creierului controlează partea dreaptă a feței și este legat de comportamente analitice.

Cu cât arăți mai multă activitate facială atunci când îți saluți câinele, cu atât mai mult știe că este iubit. Dacă poți ridica o sprânceană, atunci alege-o cea din stânga. Câinele tău se va simți cu adevărat special!

Citiți și Descoperire în lumea animalelor. Câinii pot simți stresul oamenilor și le afectează comportamentul

Dormit împreună cu câinele 

Lasă-ți greutatea corporală pe câinele tău. Nu până la punctul în care se simte sufocat, ci doar puțin, pentru a arăta că ai încredere în el. Câinii noștri fac acest lucru pentru a-și arăta afecțiunea.

Gregory Berns, neurolog la Universitatea Emory, este autorul cărții How Dogs Love Us, și a petrecut decenii studiind creierul canin folosind RMN. Potrivit cercetărilor sale, a dormi cu un om este demonstrația supremă a iubirii și a încrederii pe care o putem oferi câinilor noștri deoarece atunci se simt foarte vulnerabili.

De asemenea, arată că ne consideră membri ai haitei lor. Dacă ai o politică fără câini în pat, ghemuește-te pe canapea sau pe podea câteva minute zilnic pentru a-ți manifesta afecțiunea.

Gesturi și vorbe

Totodată, o bătaie cu mâna pe cap poate fi naturală pentru a arăta laudă dar frecarea urechilor câinelui poate exprima mai multă dragoste. Când freci urechile câinelui tău, corpul acestuia produce endorfine. Endorfinele sunt hormoni care provoacă plăcere acestuia. Un masaj blând al urechii într-o mișcare circulară este suficient pentru ca al tău câine să știe cum te simți.

Angajarea în activități distractive cu câinele tău este o modalitate excelentă de a-l ajuta să se simtă bine. Mersul la plimbare, joaca, antrenamentul sunt modalități de a arăta câinelui tău că îți pasă. Aceste activități te apropie pe tine și câinele tău.

Când câinele tău te vede distrându-te, se va simți și el fericit. Pe lângă faptul că se simte iubit, câinele tău va primi exercițiile și stimularea mentală de care are nevoie.

În calitate de părinți de câini, este greu să rezistam discuțiilor cu câinii noștri. Și lor le place. Ei răspund bine la emoțiile exagerate din vocea ta.

Nu ești nebun dacă vorbești cu câinele tău. Şansele sunt că dragostea lor pentru tine să devină şi mai puternică atunci când o faci. 

Citiți și 10 Rase de câini care nu suportă copiii mici. Iată surprizele din top, la care nu te-ai fi așteptat 

Nu orice act de dragoste trebuie să fie măreț. Îi poți arăta câinelui că îl iubești doar mângâindu-l. Atingerea unui câine eliberează oxitocină, un hormon care te face să te simți bine. Așadar, dacă câinelui tău îi place, nu există niciun motiv să te abții.

Adăugarea unei note suplimentare la rutina câinelui tău, cum ar fi un masaj, o sesiune de îngrijire sau un timp prelungit de mângâiere, ar putea face câinele să se simtă ș mai iubit. Majoritatea câinilor vor primi cu bucurie mai multă atenție. 

De-a lungul cercetărilor sale extinse, Dr. Berns a descoperit că, deși uneori ne este greu să spunem ce gândesc câinii noștri, cu siguranță nu au aceeași problemă în a ne citi emoțiile! Dacă dragostea ta este adevărată, câinele știe asta datorită vocii, limbajului corpului și acțiunilor tale. Continuă să faci ceea ce faci, iar câinii tăi te vor răsplăti arătându-și afecțiunea în felul lor special, potrivit iheartdogs.com.

 

Subiecte în articol: caini iubire afectiune intelegere
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri