Bucuriile dulci ale verii, aceste fructe sunt nu doar o încântare pentru papilele noastre gustative, dar şi un izvor de sănătate.
Ele sunt bogate în apă şi multe elemente binefăcătoare organismului, cum sunt vitaminele B1, B2, C, E, K, calciu, magneziu, fier, sodiu, săruri de potasiu, fosfor, acid salicilic, acid elagic, acid pantotenic, acid folic. Acestora li se adaugă diverse proteine, dar şi zaharuri. Cea mai mare concentraţie de zaharuri aparţine levulozei, de aceea aceste fructe pot fi consumate de către diabetici. Să nu uităm nici fibrele.
Găsim şi fructoză, sorbitol sau xilitol, precum şi uleiuri volatile, tanin şi polifenoli. Aceste din urmă componente fac din aceste fructe delicioase și un bun antioxidant natural, ca mai toate fructelel roşii. Restul componentelor mai-sus amintite asigură efectul antiinflamator, antibiotic, alcalinizant sangvin, bactericid, tonic şi reminalizant, dar nici efectul de reducere a colesterolului nu e de uitat.
Citește și Colesterolul bun poate să crească dacă bei… bere!
Toate aceste caracteristici fac să fie fructele recomandat în diverse afecţiuni cum este anemia, constipaţia, astenia, guta, reumatismul, afecţiunile renale, parazitozele intestinale, nivelul crescut al colesterolului şi al trigliceridelor, în consecinţă şi hipertensiunea arterială, hemoragiile uterine, tulburările hepato-biliare, ulcerul gastric, nefritele, obezitatea.
Conţinutul ridicat de antioxidanţi recomandă aceste mai ales bolnacilor de cancer.
Află despre ce fruct este vorba și câteva indicații terapeutice și rețete de tratament
...........................................................