Jurnalul.ro Tech Gadget Adblock Plus, descărcat acum de peste 500 de milioane de utilizatori

Adblock Plus, descărcat acum de peste 500 de milioane de utilizatori

Adblock Plus a anunţat vineri că a depăşit 500 de milioane de descărcări. Categoric, descărcările nu sunt echivalente cu numărul de utilizatori activi.

Totuşi jumătate de miliard de descărcări au fost atinse după 10 ani de la lansarea serviciului, iar ascensiunea a fost una mai mult decât uimitoare.
Adblock Plus nu a împărtăşit o actualizarea a numărului de utilizatori activi pe care îi are. Potrivit celor mai recente cifre prezentate de companie, Adblock Plus are peste 50 de milioane de utilizatori activi, în vreme ce Adblock, o altă soluţie ad-block cunoscută, are peste 40 de milioane de utilizatori activi.

Ambele unelte sunt disponibile pe mai multe platforme, lucru ce înseamnă că acestea sunt prezente pe un număr de dispozitive diferite.
Adblock Plus a profitate de oportunitate pentru a dezvălui câteva informaţii interesante: Primul ad blocker a fost scris de un tip numit Henrik Aasted Sorensen. Nu a avut un succes foarte mare în afara cercurilor tehnologiei, iar în cele din urmă codul a fost ignorat şi uitat de câţiva dezvoltatori diferiţi. Nimeni nu s-a oprit la el cu adevărat până în 2006 când Wladimir Palant la rescris.

Citeşte mai departe.
 

Subiecte în articol: Adblock Plus
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri