"Ne-am orientat cifrele de finanțare în special pentru prevenție. De la 1 iulie, plafoanele alocate pentru medicii stomatologi din toată țara vor fi suplimentate astfel încât să reușim să acoperim serviciile de prevenție a cariei dentare, știut fiind faptul că suntem țara din Europa cu cel mai mare procent al cariei dentare - 99% din populație. Cea mai bună și eficace intervenție pentru fondul social este a prevenției.
Au fost introduse sigilările în pachetul de servicii dezvoltate pentru asistența medicală stomatologică. Plafoanele medicilor stomatologi sunt aproape dublate începând cu noul contract-cadru ce va fi implementat cu data de 1 iulie, cu o menține că pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de sănătate orodentară din mediul rural, aceste valori de contract sunt suplimentate cu 50% pentru a îmbunătăți accesul asiguraților la serviciile de sănătate orodentară.
Este un proiect al CNAS, astfel încât să putem cuprinde pătura din populație cu venituri mai scăzute. În principal, fondul social se orientează spre bolile grave, costisitoare și cu impact major în sănătatea publică", explică Adela Cojan.